AMD-kina
AMD finner seg ikke i anklagene fra Wall Street Journals kilder.

Annonse


Nekter for å ha delt CPU-teknologi med Kina på uærlig vis

AMD beskyldes for å ha gitt sensitiv teknologi til Kina, noe de ikke ønsker å finne seg i. Til å begynne med var det Wall Street Journal som gikk i detalj på et samarbeid mellom brikkeprodusenten og kinesiske myndigheter gjennom å dele x86-teknologi med Sugon Information Industry, et selskap med støtte fra myndighetene i Kina. AMD benekter at dette har funnet sted på den uærlige måten Wall Street Journal sine kilder hevder.

Lagde kompleks handelsstruktur

Avisens kilder hevdet at AMD skapte en kompleks struktur mellom de to selskapene for å unngå amerikanske regler omkring deling av kunnskap på denne måten. Både handels- og forsvarsdepartementet skal ha uttrykt bekymring over denne gjennomføringen.

AMD på sin side hevder at de varsomt og hensynsfullt fortalte om delingsplanene sine til de to departementene hvorpå de skal ha fått klarsignal for overvekslingen av x86-teknologien samt opprettelse av samarbeidsavtaler mellom de to selskapene uten noen innvendinger fra hverken det amerikanske handels- eller forsvarsdepartementet.

– Utelot kritiske detaljer

Brikkeprodusenten går dessuten en lang vei i å beskylde Wall Street Journal for å ha utelatt kritiske detaljer i avtalen, spesifikt beskyttelser som var satt på plass for å hindre Kina fra å få tak i teknologien. Avisens kilder var klare på AMD hadde fjernet all kryptering fra maskinvareteknologien de overførte til det kinesiske selskapet.

Annonse
Det er interessant å se hvor utviklingen går herfra, men Engadget skriver at selskapet allerede har tjent gode summer på lisensiering og royalty-avgifter: AMD skal ha tjent rundt 293 millioner dollar kun i disse inntektspostene, mens de dro i land ytterligere 371 millioner dollar fra salg av fabrikker i Kina og Malaysia til et investeringsfond – også disse med myndighetene i ryggen.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse