App kunstig intelligens
De ekle sidene ved Deepfake-teknologi kommer tydelig frem i denne appen.

Annonse


Skrekk-app stengt få timer etter lansering. – Verden er ikke klar for denne appen

I går omtalte ITavisen en ny app som gjør det mulig å lage nakenbilder av kvinner kun med ett klikk. Deepfake-teknologi sørget for å fjerne klær og erstatte dem med kvinnelige kjønnsorganer. Appen fungerte kun på kvinner.

Undervurderte interessen

Men mindre enn én dag etter at appen fikk omtale over hele verden, har appen blitt stengt av utvikleren selv. På Twitter skriver utvikleren at han undervurderte den massive interessen prosjektet skapte.

Han skriver også at «muligheten for at folk vil misbruke appen er for høy».

– For å være helt ærlig: denne appen er ikke spesielt bra – den fungerer kun med bestemte bilder. Vi trodde aldri at denne skulle gå viralt og vi ville ikke vært i stand til å håndtere trafikken. Vi undervurderte interessen, skriver utvikleren på Twitter.

Annonse


Advarer mot å dele appen

Stengingen av appen betyr at brukerne ikke lenger kan laste ned verken gratisversjonen eller betale for tjenesten.

Utvikleren advarer også mot å dele programvaren videre på internett, og gjør oppmerksom på at slik deling går i mot brukervilkårene. Utvikleren erkjenner imidlertid at «noen kopier» av programvaren uansett kommer til å bli spredt videre.

Selv om denne appen fjernes nå, er det liten tvil om at det fort kan dukke opp noe lignende i fremtiden. Deepfake-teknologien er i rivende utvikling, så debatten om slike apper kommer helt sikkert til å blusse opp i fremtiden.

Hva synes du om at utvikleren har valgt å stenge tjenesten?

Kilde:
DeepNude

Annonse