apple-watch-fall-detection
Apple introduserte fallefunksjonen samtidig med Apple Watch Series 4.

Annonse


Apple Watch hjalp 87-åring etter bilulykke takket være spesiell funksjon

ECG-funksjonaliteten som ble introdusert med Apple Watch Series 4 har uten tvil vært svært hjelpsom for mange brukere, men en annen funksjon som har fått litt mindre oppmerksomhet men som også kan bli veldig nyttig er funksjonen som oppdager når brukeren faller i bakken.

Kontaktet pårørende og nødetater

En 87-årig kvinne uttrykker seg takknemlig overfor funksjonen som hjalp henne etter en bilulykke, der hun som fotgjenger ble påkjørt av en bil som ifølge henne selv kom ut av intet.

Dotty White som hun heter klarte ikke å ringe nødnummeret etter sammenstøtet, men da var smartklokken allerede på saken. Apple Watch-enheten hennes oppfattet nemlig ulykken som et hardt nok fall til å utløse funksjonen som automatisk kontaktet både nødetater og familien hennes:

Annonse
– Klokken henvendte seg til sønnen min i Floria, og døtrene mine i Massachusetts og Maine slik at de visste at noe hadde skjedd og nøyaktig hvor jeg var, forteller White.

Aktivert som standard for enkelte

Sønnen skal ha fått en tekstmelding og skal deretter ha ringt søsteren sin som dro oppsøkte moren ved ulykkesstedet. White skal ha pådratt seg noen brukne bein og et par blåmerker, men hun virker å være fornøyd over at klokken hjalp henne.

Funksjonen for å oppdage fall ble implementert med introduksjonen av Series 4 av Apple Watch, og er i utgangspunktet deaktivert for brukere under 65 år – en må aktivere det manuelt hvis man er yngre.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse