DJI Mavic Pro
Sikkerhetsdepartementet i USA er skeptiske til kinesiske droner.

Annonse


DJI vil produsere droner i USA – benekter datadeling med Kina

DJI er verdens største produsent av droner for brukermarkedet, og nå planlegger det kinesiske selskapet å for første gang produsere produktene i et annet land. Valget har falt på USA, nærmere bestemt California.

Det bekrefter DJI i en uttalelse mandag, skriver ZDNet.

Årsaken til at de vil opprette den nye produksjonslinjen i USA er at DJI ønsker å «møte den voksende etterspørselen i markedet».

Må godkjennes først

DJI gjennomførte vellykkede testproduksjoner ved fabrikken i California i februar. Nå venter selskapet på godkjennelse fra amerikanske myndigheter. Og akkurat det kan være enklere sagt enn gjort.

Annonse
USA har tidligere uttrykt bekymring for at DJIs droner skal være en fare for rikets sikkerhet. Forrige måned advarte myndighetene om at dronene kan brukes for overvåkning at de samler inn data som deles med Kina.

Avviser Kina-samarbeid

Nylig sendte DJI et åpent brev til politikere der de benekter påstandene om at de utgjør deler data med Kina.

«DJI-droner deler ikke flylogger, bilder eller videoer med mindre dronepiloten aktivt velger å gjøre det. Dronene sender ikke automatisk flydata til Kina eller noen andre steder. De sender ikke automatisk video eller bilder over internett. Disse dataene forblir kun på dronen og pilotens mobile enhet. DJI kan ikke dele kundedata som vi aldri mottar», skrev selskapet i brevet.

DJI legger vekt på at kundene har full kontroll over sine data, og hevder at produktene kan bidra til vekst i amerikansk økonomi.

Tror du USA kommer til å tillate DJI å produsere dronene sine der?

Kilde:
ZDNet


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse