Advarer mot kinesisk-produserte droner: – De kan stjele data

Advarer mot kinesisk-produserte droner: - De kan stjele data
Sikkerhetsdepartementet i USA er skeptiske til kinesiske droner.

Det ene kinesiske produktet etter det andre ser ut til å få oppmerksomhet fra amerikanske myndigheter i disse dager: Sikkerhetsdepartementet i USA (Homeland Security) advarer nå ifølge flere medier om potensiell datasikkerhetsfare ved å bruke kinesiske droner.

Advarer mot kommersielle droner

Spesifikt er det kommersielle droner Sikkerhetsdepartementet advarer mot: frykten er at disse skal brukes i USA for å stjele data eller å infisere nettverk med skadevare. Advarselen kommer kort tid etter at den kinesiske teknologigiganten Huawei har blitt et mål for en ny amerikansk lov som svartelister produktene deres.

Sent i helgen ble det dessuten kjent at Google blant annet fjerner Android-oppdateringer fra Huawei-telefoner, noe som ble etterfulgt av at flere store selskaper meldte et avbrekk i leveranser av komponenter til den kinesiske giganten. 

Annonse

– Vær forsiktig

Uansett – denne advarselen kan i verste fall ha en negativ påvirkning på særlig DJI sin virksomhet: det kinesiske droneselskapet har med tiden opparbeidet seg en svært habil portefølje med droner, deriblant DJI Spark, og Mavic Air som begge er veldig populære på verdensbasis.

Myndigheten med ansvaret for cybersikkerhet og infrastruktur skal ha satt ut en såkalt “industrivarsel” der det kommer fram at man bør være forsiktig når man går til anskaffelse av slik droneteknologi:

“De kan inneholde komponenter som kan stjele data fra deg og dele informasjonen på en server der andre enn droneselskapet selv har tilgang til.”

DJI er uenige

DJI forteller at sikkerhet er i kjernen av teknologien deres:

“Sikkerheten i teknologien vår har på uavhengig vis blitt anerkjent av både den amerikanske regjeringen og ledende amerikanske selskaper. Vi gir kundene fullstendig kontroll over hvordan opplysningene deres samles inn og lagres. For regjeringer og andre aktører med kritisk behov for ivaretakelse av deres infrastruktur så tilbur vi droner som ikke overfører data til DJI eller gjennom internett.

Det amerikanske forsvaret setter kinesiske droner på bakken

Kilde:
CNET

Annonse
Annonse