IMG_20180723_143020-1280x720
Huawei skulle lansere ny maskin denne uken. Det kommer ikke til å skje.

Annonse


Huawei bekrefter – ny MateBook utsatt på ubestemt tid

Denne uken skulle Huawei egentlig lansere en ny MateBook-maskin, men nå bekrefter selskapet at det ikke kommer til å skje.

Årsaken er de pågående sanksjonene USA har iverksatt overfor det kinesiske selskapet.

Utsatt på ubestemt tid

The Information skriver at Huawei hadde planlagt å avduke den nye Windows-maskinen under CES Asia 2019 denne uken, men at den nå er utsatt på ubestemt tid.

Det har også en Huawei-direktør bekreftet overfor CNBC.

Annonse


– Vi kan ikke levere denne PC-en, sier forbrukeransvarlig i Huawei, Richard Yu, og kaller det hele «uheldig», overfor CNBC.

Huawei skal også ha satt produksjonen av sine PC-er på pause som følge av USA-restriksjonene, ifølge Wall Street Journal.

Richard Yu kan ikke garantere at den nye maskinen vil bli lansert noen gang, så lenge restriksjonene er gjeldende.

Global Times: – Lanseres i juli

Interessant nok har den kinesiske publikasjonen Global Times en annen historie å fortelle. Den statseide avisa hevder at maskinen vil bli lansert i juli.

– Den vil komme i flere ulike modeller og konfigurasjoner sammenlignet med tidligere serier, slik som MateBook og HonorBook, bekrefter en kilde med kjennskap til saken overfor Global Times, skriver avisa.

Huawei-maskiner er fjernet fra Windows-butikken

Avisa hevder også at maskinen leveres med Windows, til tross for ryktene som sier at Microsoft også avslutter sitt samarbeid med Huawei. Huawei-maskiner har tross alt forsvunnet helt fra Microsoft-butikken.

Global Times skriver at den nye Huawei-maskinen vil benytte seg av en ARM-prosessor og ikke en Intel-prosessor.

Tilbakeviser produksjonsstans

Avisa adresserer ikke det faktum at en Huawei-direktør har bekreftet kanselleringen av ukens PC-lansering. Men publikasjonen tilbakeviser rapportene om at Huawei har stanset produksjonen av PC-er som følge Trumps eskalerende handelskrig.

Dermed vet vi ikke helt hva vi skal tro. Det er så mange sprikende meldinger fra ulike kanter.

Hva tror du?

Kilde:
Arstechnica