Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Huawei-produkter har forsvunnet fra Microsoft Store. (Ill.: Trond Bie / ITavisen )

Nå er de borte fra Microsoft-butikken

Alle spor fjernet.

Huawei-fremtiden utenfor Kina er nå svært usikker etter Trump-administrasjonens bestemmelse om forby amerikanske selskapers rett til å selge teknologi til det kinesiske selskapet.

Google var først ute med å rette seg etter bestemmelsene. Huaweis Android-fremtid står nå på spill, og selskapet kan fort bli tvunget til å ta i bruk sitt eget operativsystem (som for øvrig kan komme allerede i høst).

Både Intel, Qualcomm og Broadcom har også fulgt Googles eksempel og avbrutt samarbeidet med Huawei.

«Siden kan ikke bli funnet»

Microsoft har hittil forholdt seg tause til saken, men sammenfallende nok har alle spor knyttet til MateBook-serien forsvunnet fra Microsoft Store.

Dette gjelder både Huawei Matebook X Pro og Huawei Matebook 13. Prøver du å finne noen av disse produktene i dag, får du kun opp dette:

Amazon selger fortsatt

Dermed kan de se ut til at Microsoft har rettet seg etter de nye bestemmelsene allerede. Selskapet har dog ikke kommentert saken offentlig på nåværende tidspunkt.

Noen fysiske butikker som har maskinene på lager selger dem fortsatt. Du kan også finne dem på Amazon og Newegg. Trolig vil de selge til lageret er tomt, for deretter å stoppe salget permanent, med mindre Trump-administrasjonens avgjørelse reverseres.

Kilde:
PCMag

Stikkord: Google, huawei, Mate X Pro, Matebook