iphone-410324_1920
Apples iPhone er ofte involvert i svindelsaker på grunn av høy verdi.

Annonse


Stjal iPhone-enheter verdt 165 millioner kroner

En kriminell svindlergjeng i New York har stjålet hundrevis av iPhone-enheter gjennom de siste syv årene, men nå er de tatt. Det skriver Quartz.

Til sammen skal alle de stjålne telefonene være verdt 19 milloner dollar, altså rundt 165 millioner kroner.

Utga seg for å være mobilabonnenenter

Seks personer ble i april siktet i saken, som ble kjent for offentligheten først nå. Personene er siktet for både e-postsvindel og identitetstyveri.

De skal ha klart å gjennomføre svindelen ved å utgi seg for å være mobilabonnenter. Med falsk legitimasjon og falske debetkort tok de turen til telefonbutikker over hele USA og sa at de vill oppgradere telefonen sin med en ny modell. Ettersom de valgte en nedbetalingsplan over flere måneder betalte de ingenting for den nye telefonen i selve butikken.

Annonse


Dermed kunne de, kostnadsfritt, ta med seg telefonene hjem og deretter selge dem på svartebørsen og tjene gode penger.

Fattet mistanke – ble tatt

Personene som telefonene var registrert på, og som hadde fått sin identitet stjålet, endte deretter opp med å få regninger i posten. I rettsdokumentene kommer det ikke frem hvor mange personer dette gjelder.

Svindlerne ble imidlertid tatt til slutt, etter at en person som jobbet i en frakt-bedrift fattet mistanke. Personen syntes det var merkelig at så mange pakker ble sendt ut av staten uten at de var adressert til en fysisk bedrift eller hjemmeadresse.

Nå ventes det en rettssak for de involverte, som alle nekter straffskyld.

Kilde:
Quartz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse