Dette må du vite om tvOS 13
Utviklere kan beta-teste tvOS 13 i kveld.

Annonse


Dette må du vite om tvOS 13

Apple avslørte i kveld tvOS 13 med blant annet støtte for Xbox- og Playstation-kontrollere.

Utviklere kan laste ned tvOS 13 i kveld. Alle andre vil kunne beta-teste senere denne måneden.

Apples pressemelding

Med tvOS 13 får Apple TV 4K en omsluttende ny Hjem-skjerm; flerbrukerstøtte hvor flere brukere har tilgang til egne TV-programmer, filmer, musikk og anbefalinger; støtte for Apple Arcade; utvidet støtte for spillkontrollere og nye skjermsparere i 4K HDR som er filmet under vann.

«tvOS er kraften bak Apple TV 4K-opplevelsen og fortsetter å sette standarden for underholdning i hjemmet», sier Greg Joswiak, markedsføringsansvarlig hos Apple. «Med flere personlige funksjoner for TV-programmer, filmer, bilder og musikk, utvidet spillstøtte og slående vakre skjermsparere leverer tvOS 13 den mest komplette underholdningsopplevelsen hjem til alle.»

Annonse


Funksjoner i tvOS 13

  • Ny Hjem-skjerm. Apple TV 4K er bedre enn noen gang, med en ny Hjem-skjerm utviklet med fokus på utforskning. Apper kan nå spille forhåndsvisninger i helskjerm på Hjem-skjermen, så brukerne raskt får tilgang til nye og gode TV-programmer, musikk og spill.
  • Flerbrukerstøtte. Det nye kontrollsenteret til Apple TV gjør det enkelt å bytte fra et familiemedlem til et annet, slik at alle får sin egen personlige underholdningsopplevelse. Brukerne ser Neste-listen som er unik for dem og får TV- og filmanbefalinger basert på sin smak. Det nye kontrollsenteret gir også brukerne rask tilgang til sentrale Apple TV-funksjoner, inkludert systemdvale og lyddirigering.
  • Apple Music. Apple Music på tvOS 13 drar nytte av flerbrukerstøtte, slik at alle i familien kan spille sine personlig tilpassede spillelister og anbefalinger. I det nye kontrollsenteret har brukerne enkel tilgang til sangen som spilles. I tillegg kan de nå følge sangteksten på skjermen i synk med favorittsangen sin.
  • Apple Arcade. Denne høsten kommer Apple Arcade til Apple TV 4K. Med bare ett abonnement vil en familie på seks personer ha ubegrenset tilgang til over 100 nye, eksklusive spill, alle uten reklame eller ytterligere kjøp. Mange av dem har også støtte for spillkontrollere. Kundene vil kunne spille Apple Arcade-spill på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.
  • Spillkontrollere til Xbox og PlayStation. tvOS 13 kommer med støtte for de beste og mest populære spillkontrollerne i verden – Xbox One S og PlayStation DualShock 4. Så det blir enda lettere for spillere å ha full glede av Apple Arcade og andre gode spill på App Store1
  • Nye skjermsparere. Apple utvider den imponerende samlingen av skjermsparere i 4K HDR som er tilgjengelige på Apple TV 4K, ved å ta seerne med under vann. Videoene fra dype hav verden over er filmet i samarbeid med BBC Natural History Unit, som er teamet bak Blue Planet, og viser spektakulære skapninger og situasjoner.

tvOS 13 har en helt ny Apple TV-app, som gir brukerne flere ulike måter å finne og se TV-programmer og filmer på, alt samlet i én kraftig app. Apple TV-appen har Apple TV-kanaler, personlig tilpassede anbefalinger og mer enn 100 000 iTunes-filmer og -TV-programmer, inkludert den største samlingen av 4K HDR-titler som brukerne kan bla gjennom, kjøpe eller leie. Denne høsten blir Apple TV+, Apples originale videoabonnementstjeneste, tilgjengelig i Apple TV-appen. Apple TV-appen er også tilgjengelig på andre Apple-enheter og utvalgte tredjepartsplattformer.

Tilgjengelighet

Førlanseringsversjonen av tvOS 13 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av Apples utviklerprogram på developer.apple.com fra og med i dag, og et offentlig betaprogram blir tilgjengelig for tvOS-brukere senere denne måneden på beta.apple.com. tvOS 13 blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for Apple TV 4K og Apple TV HD. Du finner mer informasjon på apple.com/apple-tv-4K. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.

1tvOS 13 støtter Xbox sin trådløse Bluetooth-kontroller.

Annonse