Hopp til navigasjon Hopp til innhold
British Columbia melder om en eksplosiv elbilinteresse, men de klarer foreløpig ikke å mette behovet. (Ill.: Pixabay )

Her skal de innføre totalforbud mot bensin- og dieselbiler innen 2040

Tør likevel ikke å garantere 100 prosent utslippsfritt.

Den canadiske provinsen British Columbia har akkurat vedtatt Zero-Emission Vehicles Act (ZEVA), en ny lov som skal sørge for å redusere Co2-utslipp fra biler.

Totaltforbud innen 2040

Loven sier blant annet at 10 prosent av alle biler og lastebiler som blir solgt i British Columbia innen 2025, skal være utslippsfrie. Planene er imidlertid mer ambisiøse enn som så; innen 2040 skal provinsen forby alle biler som kjører med fossilt drivstoff.

– Dette vil langt på vei adressere et problem vi har hatt i British Columbia, nemlig at vi har flere her som er interessert i å kjøpe elektriske biler, enn vi har elektriske biler å tilby, sier direktør for Clean Energy Canada, Dan Woynillowicz til NBC News.

Norge i førersetet

Loven garanterer ikke at BC blir 100 prosent utslippsfritt innen 2040 ettersom folk alltids kan dra til nabostater for å kjøpe biler som kjører på fossilt drivstoff.

British Columbias nye lov kan likevel være et viktig skritt på veien mot elektrifisering av biler på andre siden av Atlanteren. Europa er langt foran det amerikanske kontinentet når det kommer til elbiler.

Norge er Europas ledende elbilmarked og hver tredje nye bil som kjøpes her er nå elektrisk. Her til lands er målet at alle biler som selges etter 2025 skal være utslippsfrie.

Kilde:
Engadget

Stikkord: bensin, British Columbia, diesel