Corsair lanserer SSD med 4.95 GB/sekund over PCIe 4.0
Nye Force Series MP600 SSD for PCIe 4.0.

Annonse


Utrolige hastigheter: 4,95 GB/sekund over PCIe 4.0

Corsair er kjent for sitt brede utvalge av komponenter og maskinvare for pc-markedet, kanskje spesielt for produkter som kabinetter, tastaturer, og kjølesystemer. Nå annonserer de en ny SSD med svært imponerende spesifikasjoner – designet for systemer som har full PCIe 4.0 støtte.

Slår det meste på markedet

Den nye SSD’en, med navnet Force Series MP600,  skal ifølge Corsair kunne levere en lesehastighet på hele 4,95 Gigabyte/sekund, og en nesten like rask skrivehastighet på 4,25 Gigabyte/sekund. Dette er ti ganger så raskt som mange av dagens SSD disker som bruker SATA som grensesnitt.

PCIe 4.0 standarden er fremdeles svært ny på markedet, og ikke mange hovedkort eller kontrollere støtter den enda. En av de få er Phison’s E16 Controller, og Corsairs brukte nettopp denne som eksempel på hva deres nye SSD skal være god for.

God kjøling nødvendig

Av bildene som har kommet ut kan man se at produktet får ganske store kjøleribber – noe som burde la MP600 yte godt under press over lengre tids bruk.

Annonse


Man trenger også en tredje-generasjon AMD Ryzen prosessor for å dra full nytte av ytelsen til Corsairs nye SSD disk. AMD tillater tredjeparts-utviklere av maskinvare til å gi full bakoverkompatibilitet mot PCIe 4.0 der det er mulig.

Force Series MP600 skal komme ut verden over i juli.

Kilde:
TomsHardware

Annonse


Annonse


Annonse