OnePlus 7 Pro funksjoner kommer til eldre modeller

OnePlus 7 Pro funksjoner kommer til eldre modeller
Oxygen OS oppdatering gir gode funksjoner mulig også for eldre varianter.

Kinesiske OnePlus har imponert mange med telefonen OnePlus 7 Pro. Deres operativsystem Oxygen OS har også mange interessante funksjoner som ble introdusert i nettopp denne modellen. Brukere av eldre OnePlus telefoner har ønsket seg disse – men inntil nå har ikke det vært tilgjengelig.

Nå derimot er det gode nyheter for alle som eier en OnePlus 5, 5T, 6, eller 6T modell. En ny oppdatering skal rulles ut til alle disse eldre modellene, og det betyr at mye av det man hittil bare kunne gjøre på en 7 Pro nå også kan gjøres på disse. Funksjoner som avhenger av maskinvare-spesifikasjoner på toppmodellen vil naturlig nok fortsatt ikke ha støtte.

Her er tingene du kan glede deg til hvis du eier en av de ovennevnte OnePlus telefonene:

Annonse

Fanatic modus

Dette er en ytelsesinnstilling som optimaliserer ressursforbruken i telefonen din der det kreves litt ekstra krefter – spesielt i online spilling. Både prosessorkraft og mer effektive overføringer over nettforbindelsen med telefonen økes, slik at du kan dra fordel av mindre forsinkelser og dermed mer pålitelig respons inne i spill.

Zen modus

Ofte kan det være irriterende når mobilen konstant gir oss status-oppdateringer om nye meldinger, e-post, oppdateringer fra sosiale media, og annet. Vi har alle godt av en pause fra ”informasjons-overdosen”, så Oxygen OS tilbyr en måte å gi deg et avbrekk. Med Zen modus kan du be telefonen om å holde tilbake alle statusmeldinger i 20 minutter av gangen. Det er altså en ”ikke forstyrr” type modus, men som kan settes på automatisk i intervaller. Alle meldinger og annet du har fått når Zen er aktivt dukker selvsagt opp når pausen er over.

Skjermopptaker

Populært blandt bloggere og spill-journalister er muligheten for å kunne ta opp video og lyd i god kvalitet fra spill eller annet, problemfritt. Det har jo lenge eksistert apper til dette formålet, men med disse følger ofte med reklamevisning inntil man betaler for full versjon – eller kvaliteten på opptakene kan være så som så.

Oxygen OS gir brukerne en innebygget funksjon for opptak i full skjerm og god kvalitet, og alt du tar opp skal være fritt for hakkete bilder eller lydproblemer.

Hurtigsvar når som helst

Se for deg at du spiller et spill med skjermen i landscape-modus (mobilen altså horisontalt), og du får en melding fra en kamerat du bør svare på. Med denne nye modusen trenger du ikke stoppe spillet eller skifte over til meldings-appen. Istedet popper det inn et lite område på skjermen – med spillet eller appen du holder på med i bakgrunnen – og du kan svare kjapt der og da før du så fortsetter.

Alternativ dimmet belysning

OnePlus 7 Pro kom med sin versjon av Oxygen OS med en alternativ måte å dimme skjermstyrken mørkere på. Man kan fortsatt justere ned baklyset av skjermen normalt – men med ”DC dimming” (dimming via likestrømskretser) kan man gjøre skjermen ganske mørk helt uten flimring. Riktignok vil dette kunne gi noe avvik på fargene, men forskjellen skal være minimal. Verdt å merke her er det også at akkurat denne funksjonen testes i beta først bare på OnePlus 6 og 6T. De vil komme etter på 5 og 5T hvis testingen går greit.

Forbedret minnebruk

Oxygen OS tilbyr ”RAM Boost” – en slags kunstig intelligens for styring av minnebruken skreddersydd til måten du selv bruker telefonen på. Over tid vil den se hvilke apper du kjører og når du bruker de, og deretter tilpasse minnebruken mer effektivt. Det skal hvertfall i teorien gi mer effektiv styring av mobilens ressurser.

Sist men ikke minst sier utviklerne at støtte for Android Q skal komme til OnePlus 5 og 5T snart. Både 7 Pro og 6/6T har denne støtten allerede.

Kilde:
OnePlus

Annonse
Annonse