Skjermbilde 2019-05-23 kl. 13.48.47
Consumer Report er ikke imponert over Teslas nye Autopilot-funksjon.

Annonse


Slakter Teslas nye Autopilot-funksjon: – Det er livsfarlig

Nylig lanserte Tesla en oppdatering til sitt Autopilot-system som gjør det mulig for bilen å foreta automatiske filbytter.

Men funksjonen byr på «alvorlige sikkerhetsbekymringer», ifølge non profit-magasinet Consumer Reports.

Fikk du med deg denne?

Brøt loven

Magasinet, som i lang tid har vært en populær kilde for produkttester, hevder at Teslas filbytte-funksjonen yter dårligere enn menneskelige sjåfører.

Annonse


Den nye funksjonen, som må aktiveres manuelt av Tesla-eiere, skapte flere trafikkfarlige situasjoner da Consumer Reports testet den.

– Funksjonen sørget for at Tesla-en brøytet seg inn foran andre biler uten at det var nok plass. Den passerte også andre biler på måter som bryter loven. Som et resultat måtte sjåføren ofte forhindre systemet fra å ta dårlige valg, skriver produkttester i CR, Jake Fisher.

Og fortsetter kritikken.

– Systemets rolle burde være å hjelpe sjåføren, men måten teknologien fungerer på, fører til det motsatte. Systemet ser ikke ut til å reagere på bremselys eller blinklys, det kan ikke forutsi hva andre sjåfører vil gjøre, og som et resultat må du konstant være ett steg foran.

Tesla uenig i kritikken

Overfor magasinet påpeker Tesla at Consumer Reports brukte en valgfri funksjon. Selskapet pekte også på at funksjonen har blitt grundig testet gjennom mange millioner mil, og at testingen har vært vellykket.

Consumer Report er likevel ikke nådig i sin dom.

– Til tross for at Tesla lover at de vil bringe fullstendig selvkjørende teknologi mot slutten av neste år, tilsier vår opplevelse med Naviagte on Autopilot at det vil ta lenger tid.

Kilde:
CNBC

Annonse