Her foreslår autopilotfunksjon i Tesla å skifte fil til motgående felt

Her foreslår autopilotfunksjon i Tesla å skifte fil til motgående felt
Her foreslår autopilotfunksjon i Tesla å skifte fil til motgående felt

En Model 3-eier opplevde at den såkalte “Navigate on Autopilot” foreslo å skifte fil til motgående felt, hvor en lastebil kom kjørende i hans retning.

Ble først holdt tilbake

Den populære autopilotfunksjonen utgjør et av de viktigere komponentene i autopilotsystemet på Tesla-kjøretøy. I utgangspunktet var den ment til å implementeres i den første lanseringen av v9-programvaren til den amerikanske bilprodusenten av elektriske biler, men i siste liten ble denne trukket tilbake for mer testing.

Funksjonen legger blant annet opp til at kjøretøyet selv håndterer inn- og utkjøring fra motorveier, basert på opplysninger den henter fra navigasjonssystemet.

Annonse

Har loggført ni millioner bytter

Først i 2018.42-versjonen av Tesla sin programvare ble denne implementert, men da ble det også forandret til at systemet først gir et forslag til filbytte, og at føreren deretter selv må initiere denne handlingen ved å blinke til riktig side. I mars ble så denne begrensningen for enkelte fjernet slik at filbyttene ble gjennomført helt automatisk.

I ettertid har selskapet loggført over ni millioner slike tilfeller av filskifte der den overlegne majoriteten av disse har gått etter planene, men det har forekommet hendelser som understreker viktigheten av å være oppmerksom til alle tider. Et bevis på dette er delt av Tesla-hackeren greentheonly som på Twitter viser til et bilde der en Model 3-eier på en canadisk vei får foreslått å bytte fil til venstre – men der står en stor lastebil:

Ekstra spesielt er omstendighetene: autopiloten foreslår å bytte fil i en toveiskjørt vei uten at veiene er atskilt, og uten at det står en bil foran som eventuelt ville gitt føreren en god grunn til å kjøre forbi.

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse