Amazon jobber med armbånd som leser humøret ditt

echo-dot-2937627_1920
Kunne du tenkt deg å bruke et armbånd som vet hvordan du føler deg?

Såkalte «wearables», eller «kropps-PC-er» som Språkrådet foreslår, har trolig ikke vært gjennom sin gullalder enda.

Joda, vi har smartklokker og smarte armbånd, men det er nok bare begynnelsen. Det er også utgangspunktet for Amazons nyeste ide innenfor dette segmentet: ifølge Bloomberg jobber Amazon med et stemmeaktivert armbånd som skal kunne lese menneskelige følelser.

Analyserer stemmen din

Bloomberg har vært i kontakt med en kilde med kjennskap til saken, og i tillegg har nettstedet sett interne Amazon-dokumenter som viser at selskapet jobber med dette.

Annonse

Ifølge dokumentene er det Alexa-avdelingen og maskinvareavdelingen Lab126 (som for øvrig står bak bak Kindle, Fire Phone og Echo) som samarbeider om produktet.

Så hvordan fungerer dette «følelsesarmbåndet»? Mye av funksjonalitetens kjerne ligger i mikrofonen. Ifølge Bloomberg skal mikrofonene kunne lese personens emosjonelle tilstand ut i fra lydene fra stemmen.

«Etter hvert vil teknologien kunne gi råd til personen om hvordan han/hun kan kommunisere mer effektivt med andre», skriver nettstedet.

Usikkert om det lanseres

Dessverre stopper informasjonen der. Vi vet ikke om dette produktet kommersialiseres, eller om det kun er et forskningsprosjekt innad i Amazon. Vi stiller oss også skeptisk til om det er mulig å avgjøre en person sitt humør kun ved hjelp av stemmen.

Kanskje bruker enheten også pulsmåling som et verktøy i denne prosessen? Er du sint stiger naturlig nok adrenalin-nivået i kroppen, noe som får hjertet til å slå fortere. Det blir uansett bare spekulasjoner.

Hvilke bruksområder ser du for et slikt armbånd?

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse