Spotify kommer med sin egen vri på Stories

Annonse


Spotify kommer med sin egen vri på Stories

Musikk-tjenesten Spotify henger seg nå på trenden med såkalte Stories fra sosiale medier. Den populære trenden, som begynte på SnapChat og Instagram, er en alternativ måte å vise og dele innhold på. Ofte kan det være korte videosnutter eller bilder klippet sammen til en rask montasje, med pålagt tekst og effekter.

Bygget på nåværende funksjonalitet

YouTube og Facebook tok også inspirasjon fra dette og tilbyr nå brukerne sine måter dele Stories på. Spotify er altså neste i rekken, og de kaller sin versjon for ”Storyline”. De har brukt sin eksisterende ”Behind the Lyrics” funksjon som grunnlag – og hvor brukere nå skal kunne bla gjennom en serie med bilder fra artisten mens de hører på en låt.

Storyline er fremdeles bare på test-stadiet internt hos Spotify, men et visst antall brukere har fått tilgang til å teste oppdateringen slik at Spotify kan samle tilbakemeldinger på hva de liker og ikke liker. Hvis din versjon av Spotify har fått test-versjon av Storyline aktivert kan du ved å dra fingeren opp på skjermen både se og prøve hvordan det fungerer.

Artister bekymret for mangelfull kontroll

Spotify fikk noe kritikk for sin eksisterende Behind the Lyrics funksjonalitet, da det viste seg at tekstene eller fakta-kortene som dukket opp i takt med en låt kunne være utdatert eller feilaktige. Blandt annet klaget sangeren Hayley fra bandet Paramore på Twitter til selskapet om at det som dukket opp i Spotify på deres sanger var veldig utdatert. De hadde visstnok forsøkt i et år å få Spotify til å oppdatere dataene.

Annonse


Problemet derimot er at Spotify selv ikke har direkte kontroll på alt som ligger ute i Behind the Lyrics, siden denne informasjonen kommer via deres samarbeidspartner i selskapet Genius. Dette kan løses dersom Spotify velger å gi artistene mer direkte kontroll over innholdet med nye Storyline.

Testing blandt fåtall brukere inntil videre

Selskapet selv har hverken bekreftet eller avkreftet en løsning, men det ville være sannsynlig at de gjør dette mulig via Spotify Artist Dashboard – hvor mange av artistene allerede i dag har tilgang.

Inntil videre vises nå Storyline oppå Behind the Lyrics innholdet, noe som ser litt forvirrende ut. Det er ikke kunngjort noen offisiell dato for oppdateringen.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse