Google Lens får AR med visuelle resultater

Google Lens får AR ansiktsløft og mere visuelle resultater

Google Lens får snart et stort ansiktsløft, og under dagens IO-konferanse i California ble nye og spennende funksjoner vist frem. Selskapet lover at denne oppdateringen vil gjøre hverdagen mye enklere for millioner av mennesker.

Hjelper deg med flere hverdagslige ting

En direktesendt demonstrasjon viste hvordan man nå kan holde opp kameraet med Google Lens opp mot en meny i en restaurant – og nesten umidellbart få opp både bilder av de forskjellige måltidene, samt omtaler fra andre som har spist denne maten på samme sted.

Når du eller dine venner er ferdige med å spise kan Lens deretter scanne regningen og automatisk beregne hvor mye du bør gi i driks. Dette kan være spesielt nyttig for nordmenn som reiser utenlands – hvor driks er vanlig.

Annonse

Imponerende oversettelse i sanntid

Et annet eksempel viste en meget forbedret oversettelses-funksjon, som ikke bare kan vise oversette tekst til tekst – men man kan holde opp kameraet mot et fremmedspråklig skilt i fremmed land – og med en gang både høre og se en oversettelse av skiltet.

Den nye Lens oppdateringen gjør også om scannede skilter i sanntid og lar deg kopiere teksten hvis man ønsker. Til og med skrifttyper og formatering konverteres knirkefritt direkte i kameraet i sanntid.

En ny verden for mennesker som ikke kan lese og skrive

Google er svært stolte av å kunne komprimere ned kildekoden til imponerende 100 Kilobyte – noe som gjør at dette lett kan inkluderes på lavpris-mobiler. Det vil bety at i store deler av verden hvor befolkningen fremdeles ikke kan lese og skrive – kan de nå bruke Lens som en fullverdig språk-oversetter.

Annonse
Annonse