Telenor vil slå seg sammen med asiatisk mobilgigant

26655659474_dd89f85c3b_k
Det går mot en fusjon av Telenor og Axiata.

Telenor og malaysiske Axiata er i samtaler om en eventuell sammenslåing av deres selskaper i Asia.

Gjennomføres fusjonen blir det nye selskapet en av de aller største telecom-operatørene i hele Asia, med en kundebase på 300 millioner mennesker og hele 60.000 mobiltårn.

– Dette er snakk om et stort selskap med nesten 300 millioner kunder og en omsetning på nær 13 milliarder dollar (rundt 113 milliarder kroner). Det blir omtrent like stort som det Telenor er i dag, sier Brekke ifølge Aftenposten.

Annonse

Sjefen skal være fra Telenor

Partene ønsker å ferdigstille avtalen innen tredje kvartal 2019, skriver E24.

Brekke bekrefter at toppsjefen i det nye selskapet vil komme fra Telenor. På spørsmål om Brekke selv er en aktuell kandidat, svarer han følgende:

– Jeg har en utmerket jobb i dag

Telenor-sjefen brakte nyheten under en telefonkonferanse for analytikere og presse. Der ble det understreket at samtalene er på et meget tidlig stadium og at det ikke er sikkert fusjonen gjennomføres.

Enorme verdier

Telenor mener en eventuell fusjon kan skape enorme verdisynergier. De anslår verdien til å være fem milliarder dollar, noe som tilsvarer 43 milliarder kroner.

Den nye selskapet som opprettes som følge av en sammenslåing, vil noteres på en internasjonal børs, ifølge Telenor. I tillegg vil det noteres på den malaysiske børsen Bursa Malaysia.

Telenor er allerede store i Asia, men gjennomføres denne fusjonen vil det kunne øke nedslagsfeltet betraktelig.

Ifølge den norske mobilgiganten er planen at Axiata skal eie 43,5 prosent av det nye selskapet, mens Telenor skal eie 56,5 prosent.

Kilde:
Aftenposten / E24

Annonse
Annonse