Politiet slo til mot et av det mørke nettets største markeder

Politiet slo til mot et av det mørke nettets største markeder
Wall Street Market ble tatt ned i en koordinert aksjon fra FBI og flere europeiske land.

I en koordinert aksjon skal politimyndigheter fra hele verden gått sammen tidligere denne måneden for å legge ned det som omtales som blant det største aktive svarte markedet på det mørke nettet. Nyheten ble først meldt av amerikanske, tyske og nederlandske myndigheter på fredag.

Arrestert tre personer i Tyskland

Politiet skal ha hatt et pågående granskning siden tidlig 2018 for å ta ned Wall Street Market – som ifølge en rapport fra FBI var en av de største og mest volumrike markedsplasser på det mørke nettet noensinne. Tre tyske borgere ble arrestert i slutten av april for deres antatte roller i både å lage nettstedet og for å ha administrert det.

Markedet tilbød alt fra ulovlige våpen og narkotika til dokumenter og diverse datatilgang. Gizmodo gjengir at de hadde 1,15 millioner brukerkontoer og 5400 registrerte selgere.

Annonse

Ikke så anonyme

Wall Street Market føyer seg sist i en lang rekke tilsvarende markeder som har blitt kneblet av myndighetene. Den aller mest populære kan likevel ha vært Silk Road som i senere år har inspirert andre aktører til å bygge strukturen på lignende måter. Etter en FBI-aksjon ble Ross Ulbricht arrestert og antatt for å være både skaperen av siden og for å ha administrert den. Ulbricht ble idømt til fengsel på livstid to ganger, i tillegg til 40 år.

Catherine De Bolle i Europol forteller i en uttalelse at etterforskninger og påfølgende aksjon som denne viser hvor viktig det er for lovmyndigheter å samarbeide på internasjonalt nivå, og for å vise at ulovlig aktivitet på det mørke nettet ikke er så anonymt som kriminelle ofte tror.

Kilde:
Gizmodo

Annonse
Annonse