Outlook.com
Hackere har greid å få tilgang til enkelte e-post-data fra brukere. Hvor mange som er berørt vites ikke.

Annonse


Outlook.com-hackingen mye verre enn først antatt

I går skrev vi at enkelte Outlook.com-brukere i disse dager blir varslet av Microsoft om at kontoene deres kan ha vært gjenstand for hacking. 

Hackerne skal ha fått tilgang til e-postadresser, mappenavn og e-post-emner. Selve innholdet i e-postene og vedlegg har imidlertid vært utilgjengelig, hevdet Microsoft.

Kunne leste e-poster

Men nå viser det seg at omfanget er større enn det Microsoft meldte. For det er ikke bare Outlook.com-kontoer som er påvirket. Også MSN og Hotmail-kontoer er berørt av hackingen.

Det mest alvorlige er derimot at Microsofts påstander om at hackerne ikke hadde tilgang til innholdet i e-postene, viser seg å være feil. Hackerne skal nemlig ha hatt mulighet til å lese e-postene i mange av de berørte kontoene.

Annonse


Ifølge en kilde som har snakket med Vice Motherboard en måned før Microsoft selv offentliggjorde hackingen, er det forbrukerkontoer som er hardest rammet. Bedriftskunder er i mindre grad berørt.

Innrømmer feil

Nå innrømmer Microsoft at omfanget var større enn det de først rapporterte. Likevel hevder selskapet at et «bare» var 6 prosent av det totale antallet kontoer som lot hackerne lese e-postene.

I en e-post sendt ut til berørte kunder påstår Microsoft at angrepet har pågått i tre måneder. Ifølge Motherboard-kilden er det reelle tallet seks måneder.

Det er kritikkverdig at Microsoft ikke har vært ærlig om omfanget. Spørsmålet nå er om det holder tilbake enda mer.

 

Kilde:
Vice Motherboard