Outlook.com-hackingen mye verre enn først antatt

Outlook.com
Hackere har greid å få tilgang til enkelte e-post-data fra brukere. Hvor mange som er berørt vites ikke.

I går skrev vi at enkelte Outlook.com-brukere i disse dager blir varslet av Microsoft om at kontoene deres kan ha vært gjenstand for hacking. 

Hackerne skal ha fått tilgang til e-postadresser, mappenavn og e-post-emner. Selve innholdet i e-postene og vedlegg har imidlertid vært utilgjengelig, hevdet Microsoft.

Kunne leste e-poster

Men nå viser det seg at omfanget er større enn det Microsoft meldte. For det er ikke bare Outlook.com-kontoer som er påvirket. Også MSN og Hotmail-kontoer er berørt av hackingen.

Annonse

Det mest alvorlige er derimot at Microsofts påstander om at hackerne ikke hadde tilgang til innholdet i e-postene, viser seg å være feil. Hackerne skal nemlig ha hatt mulighet til å lese e-postene i mange av de berørte kontoene.

Ifølge en kilde som har snakket med Vice Motherboard en måned før Microsoft selv offentliggjorde hackingen, er det forbrukerkontoer som er hardest rammet. Bedriftskunder er i mindre grad berørt.

Innrømmer feil

Nå innrømmer Microsoft at omfanget var større enn det de først rapporterte. Likevel hevder selskapet at et «bare» var 6 prosent av det totale antallet kontoer som lot hackerne lese e-postene.

I en e-post sendt ut til berørte kunder påstår Microsoft at angrepet har pågått i tre måneder. Ifølge Motherboard-kilden er det reelle tallet seks måneder.

Det er kritikkverdig at Microsoft ikke har vært ærlig om omfanget. Spørsmålet nå er om det holder tilbake enda mer.

 

Kilde:
Vice Motherboard 

Annonse
Annonse