WikiLeaks-grunnleggeren arrestert i London
Julian Assange har blitt arrestert av britisk politi.

Annonse


WikiLeaks-grunnleggeren arrestert i London

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har i dag blitt arrestert av britisk politi (Metropolitan Police Service, MPS).

Trakk tilbake oppholdstillatelsen

Ifølge politiet selv ble Assange fjernet fra ambassaden som en konsekvens av at ecuadorianske myndigheter har trukket tilbake asylinnvilgelsen og dermed ikke lenger ønsket å tilby ham beskyttelse.

Under kan du se deler av arrestasjonen:

Annonse


For øyeblikket skal WikiLeaks-grunnleggeren befinne seg i varetekt i politistasjonen i London hvor han venter på å bli satt fremfor Westminister Magistrates-retten.

Oppholdt seg i ambassaden siden 2012

Assange søkte i 2012 tilflukt i Ecuador sin ambassade, der han siden den tid har fått opphold. Nylig ser det likevel ut til å ha oppstått konflikter, der Ecuadors president Lenin Moreno har uttalt at Assange gjentatte ganger har brutt asylvilkårene. I en video som den ecuadorianske presidenten har lagt ut på sin Twitter-konto så gir han eksempler i både elektronikk og andre verktøy som Assange har installert, men som skal være i strid med retningslinjene for oppholdet.

Det ble i 2017 kjent at voldtektssaken mot ham ble henlagt, men at britisk politi fremdeles hadde hjemmel til å arrestere som følge av at Assange hadde unndratt seg rettsforfølgelse.

Vi følger saken.

Kilde:
Metropolitan Police

Annonse