Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Oppo ser for seg en slik telefon, der en ekstra skjermer kan hentes frem fra toppen. (Ill.: Oppo)

Er dette Oppos mest bisarre forslag?

Har patentert telefon med sprett-opp-skjerm.

«Må dette ikke bli mobiltrenden i år» skrev vi i forrige uke, og siktet til Oppos nyeste sprett-opp-kamera, som ser ganske bisart ut:

Dette er Oppo Reno. Blir selfie-kameraet en trend?
Dette er Oppo Reno. Blir selfie-kameraet en trend? (Ill.: Oppo)

To skjermer

Men den spesielle kameraløsningen er ikke det eneste rare Oppo jobber med – det kommer frem av en patentsøknad selskapet har fått innvilget. For som du kan se på bildet øverst i denne saken ser Oppo for seg at telefonen din kan bestå av to skjermer, der skjerm nummer to spretter opp fra toppen.

På markedet i dag finnes det allerede telefoner med to skjermer, enten gjennom brettbare enheter, eller ved at enheten har en skjerm foran og en bak.

Ekstra-skjerm for mer informasjon?

Oppos visjon er altså en tredje løsning, der skjermen spretter opp. Man kan jo se for seg at en slik sprett-opp-skjerm kan være nyttig for å vise ekstra informasjon, eller ved at du kan navigere i operativsystemet samtidig som at du ser på video i fullskjerm. Men hvor praktisk det faktisk er kan diskuteres.

Oppo fantaserer også en om annen telefon med en skyvemekanisme. Sjekk ut bildet nedenfor for å få en idé om hvordan det kan se ut.

Som ved alle patenter er det aldri sikkert at det ender opp i et faktisk produkt, men det kan heller ikke utelukkes.

Hva synes du om Oppos forslag?

Kilde:
Slashgear

Stikkord: oppo, Reno, skjerm, sprett opp