Nok en Facebook-skandale - selskapet klarer ikke sikre informasjonen din

Annonse


Facebook i nok en personvern-skandale

Det er vanskelig å holde oversikten over Facebooks mange sikkerhetsfiaskoer. Senest 21. mars ble det kjent at 600 millioner passord ble lagret i klartekst.

Oppdatert, 21:11:

Det er snakk om over 540 millioner brukerinteraksjoner. De fleste stammer fra meksikanske Cultura Colectiva.

Husk: du er produktet

Så derfor: ny måned og en ny skandale for selskapet og spesielt brukerne. Facebook gjør det merkverdig godt med pengestrømmen sin, men har ikke kontroll i det hele tatt over dine data. Så lenge annonsørene er fornøyde, er Facebook det samme. Du er jo produktet.

Annonse


Det er sikkerhetseksperter hos UpGuard og Bloomberg som har avslørt at haugevis med brukerinformasjon ble funnet på Amazons og deres partnere sine sky-servere.

Facebook-brukerdataene har ingen kontroll over

Det er flere ferske eksempler på at Facebook fremdeles ikke har kontroll et år etter Cambridge Analytica-skandalen, for selskapet Cultura Colectiva lagret helt åpent 540 million Facebook-kontoer (totalt en 146GB stor database), inkludert ID-numre som kan brukes til å identifisere brukeren, kommentarer, reaksjoner og kontonavn. Denne databasen ble kun lukket etter at Bloomberg gjorde Facebook oppmerksomme på dette. Facebook kontaktet så Amazon, først da skjedde det noe.

En annen database, lagret i en app som nå er død, At the Pool, listet opp navn, passord og epostadressene til 22 000 personer. UpGuard er usikre på hvor lenge informasjonen ble avslørt rett og slett fordi databasen kjapt ble luket bort mens selskapet undersøkte.

Facebook delte nylig denne informasjonen fritt med tredjepartsutviklere i flere år, men har i det siste tatt noen flere grep, men det er langt fra ferdige som vi nå kan observere. Samme sikkerhetsselskap fant også 100 000 åpne Amazon-drevede databaser med forskjellig type data, der endel av dataene aldri skulle vært offentlig synlig.

Det er rett og slett kaos der ute:

“Publikum innser ikke at disse systemadministratorene og utviklere på høyt nivå, de som skal passe på dataene, enten tar sjanser, er dovne eller gjør dumme ting for å spare tid. Det er ikke nok fokus på sikkerhetsdelen når det gjelder stordata,” forklarer Chris Vickery, direktør for nettforskning hos UpGuard.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse