Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den nye maskinen med AI-brikken er under produksjon nå.

Bekrefter at ny maskinvare for autopilot er i produksjon

Vises frem den 19. april.

I dag annonserte Tesla at maskinen som står for den nye «full selv-driving»-teknologien er i produksjonsfasen, samtidig som de bekreftet at vi denne måneden vil se hvordan den presterer ute på veiene.

Kommer med helt ny AI-brikke

«Autopilot Hardware 3.0» har i flere måneder fristet Tesla-tilhengere som den nye maskinvaren med en nyutviklet AI-brikke kalt «neural net accelerator». Lederen av dette prosjektet, Pete Bannon, uttalte i fjor at de tok sikte på første kvartal i 2019 for produksjonsstart.

I en uttalelse forteller selskapet at de har oppnådd betydelig progresjon i arbeidet med selvkjørende teknologi, også med den såkalte FSD-maskinen (Full Self-Driving) som vil tillate fullstendig selvkjøring gjennom fremtidige programvareoppdateringer.

Hvordan prosessen blir med å inkludere den nye maskinen i nye biler som produserer, er usikkert. Det som er avklart er at de som har kjøpt FSD-pakken kommer til å motta oppgraderingen gratis etterhvert.

Presentasjon om to uker

Om du er spent på å se hvordan den nye maskinen avviker fra tidligere teknologi så er 19. april riktig dato å holde av, for da skal Tesla gi en presentasjon av hvordan kommende programvare skal være. Arrangementet skal bli holdt som et webcast i tillegg til å være ment som en presentasjon for investorer.

Kilde:
Electrek

Stikkord: AI, autopilot, elektrisk, fsd, full self driving, selvkjøring, tesla