IFTTT mister populære Gmail-funksjoner

business-3070472_1920
IFTTT måtte gjort betydelig endringer i tjenesten sin dersom Gmail skulle forbli støttet. Det har de altså da ikke gjort.

IFTTT (If This Then That) er en populær måte å automatisere oppgaver for en selv på, og tjenesten har hittil støttet en rekke Gmail-funksjoner.

Men i fjor fikk Google kritikk etter at det ble kjent at tredjeparter fikk tilgang til brukernes e-poster gjennom API-et, som gjorde IFTTT-integrasjonen mulig i utgangspunktet.

Send til deg selv

Nå strammer selskapet inn reglene. For brukerne betyr det at du ikke lenger kan programmere IFTTT til å gjøre ting basert på e-posten du mottar. Du vil dog fortsatt få muligheten til å sende e-poster (til andre og deg selv) gjennom IFTTT.

Annonse

Alle berørte Gmail-handlinger har nå blitt satt som «inaktiv» på IFTTT, og 31. mars fjernes de helt.

«Vi har lenge hatt et godt forhold til Google og vi støtter deres arbeid mot å forbedre personvern og sikkerhet, men vi forstår at denne endringen kan være skuffende for alle som bruker disse funksjonene. Vi ser frem til å jobbe med Google i framtida for å bringe nye, bærekraftige tjenester til IFTTT på måter som bidrar til at alle kan dra nytten av, og kontrollere sine data»,  skriver IFTTT i en uttalelse.

 

Kilde:
IFTTT

Annonse
Annonse