business-3070472_1920
IFTTT måtte gjort betydelig endringer i tjenesten sin dersom Gmail skulle forbli støttet. Det har de altså da ikke gjort.

Annonse


IFTTT mister populære Gmail-funksjoner

IFTTT (If This Then That) er en populær måte å automatisere oppgaver for en selv på, og tjenesten har hittil støttet en rekke Gmail-funksjoner.

Men i fjor fikk Google kritikk etter at det ble kjent at tredjeparter fikk tilgang til brukernes e-poster gjennom API-et, som gjorde IFTTT-integrasjonen mulig i utgangspunktet.

Send til deg selv

Nå strammer selskapet inn reglene. For brukerne betyr det at du ikke lenger kan programmere IFTTT til å gjøre ting basert på e-posten du mottar. Du vil dog fortsatt få muligheten til å sende e-poster (til andre og deg selv) gjennom IFTTT.

Alle berørte Gmail-handlinger har nå blitt satt som «inaktiv» på IFTTT, og 31. mars fjernes de helt.

Annonse
«Vi har lenge hatt et godt forhold til Google og vi støtter deres arbeid mot å forbedre personvern og sikkerhet, men vi forstår at denne endringen kan være skuffende for alle som bruker disse funksjonene. Vi ser frem til å jobbe med Google i framtida for å bringe nye, bærekraftige tjenester til IFTTT på måter som bidrar til at alle kan dra nytten av, og kontrollere sine data»,  skriver IFTTT i en uttalelse.

 

Kilde:
IFTTT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse