Walmart
De færreste hadde vel sett for seg at Walmart skulle bli en aktør i spillmarkedet, men ifølge USgamer kan det være i ferd med å skje.

Annonse


Hvem hadde trodd det? Walmart kan være i ferd med utvikle strømmetjeneste for spill

Både Google, Microsoft, Nvidia, Amazon og Sony jobber med nye strømmetjenester for spill. Google annonserte sin nye tjeneste kalt Stadia for bare to dager siden.

Diskuterte ny tjeneste under spillkonferanse

Nå kommer det informasjon om at også gigant-kjeden Walmart jobber med en spilltjeneste. Det er USgamer som skriver dette.

Walmart skal ifølge kilder ha vært i samtaler med spillutviklere og utgivere de siste månedene. Samtalene skal også ha foregått under årets Game Developers Conference. Hvor langt selskapet eventuelt har kommet i prosessen er uklart, men USgamer skriver at kildene er sikre på at kjeden har planer om å gå inn i markedet.

Økt konkurranse kan være årsaken

Hvis du ble litt paff av å høre at Walmart vurderer dette, er du trolig ikke alene. I utgangspunktet er det ingenting som tilsier at et slikt selskap skal kaste seg inn i spillmarkedet, til tross for at de er verdens største selskap.

Annonse
Men som USgamer skriver, kan det være noen grunner som taler for en slik satsing. Iløpet av de siste årene har Walmart møtt sterkt konkurranse av blant annet Amazon. Som en følge av dette har selskapet fokusert mer og mer på sin tilstedeværelse på nettet. Hjemlevering, netthandel og applikasjoner for smarttelefoner har blitt sentralt for selskapet.

Skal utnytte sitt giga-datasenter kalt «Area 71»

I tillegg har Walmart 6.000 ansatte i Silicon Valley som jobber med å utvikle teknologi for gigant-selskapet.

I Caverna i Missouri har de også et datasenter som uoffisielt kalles Area 71. Her er det lagret enorme mengder data, og som vi vet er slike datasenter en helt sentral komponent i slike strømmetjenester.

Det er foreløpig ikke bekreftet at Walmart er klare for å ta opp kampen mot aktørene i bransjen, men det er utvilsomt spennende dersom de gjør det. Som vi alle vet – konkurranse driver bransjen videre.

 

Kilde:
USgamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse