Nå skryter Nvidia av RTX-salget på denne måten
Turing selger 45 prosent bedre enn Pascal, mener Nvidia, om man ser bort ifra bitcoin-krasjet.

Annonse


Nå skryter Nvidia av RTX-salget på denne måten

Nvidia hevder RTX-kortene selger svært godt, faktisk 45 prosent bedre enn Pascal gjorde siden lanseringen mai 2016.

Bitcoin-krasjet

Men det er kun om man ser bort ifra salg av GPU grunnet bitcoin som virkelig startet å ta av i 2017.

Nvidias logikk er følgende: om man ser bort fra at “alle” ønsket å drive med bitcoin i 2017, så selger faktisk Turing (20-serien) bedre enn Pascal (10-serien).

Nvidia skylder altså på at de lanserte kortene rett etter at digitalvaluta-markedet krasjet.

Annonse


Skjermkort til 3000 kroner fremdeles for dyrt?

Det hjalp heller ikke at de lanserte de dyreste kortene først, og dyre er de, før de omsider fikk rimeligere kort uten RT-kjerner (altså ray tracing) på markedet i form av 1660 ti.

Apropos 1660 ti er det interessant å lese at 90 prosent av Nvidia-brukerbasen har et skjermkort som yter under 1660 ti – et kort som blir ansett som rimelig til 3000 kroner, i hvert fall sammenlignet med 2080 og ti som ligger på 7000 og 10 500 kroner (!)

Er Google Stadia en trussel mot konsoll- eller PC-gaming?

Nvidia håper derfor på at 1660 skal bli kortet som skal selge som varmt hvetebrød, mens 2080-kortene nok forblir entusiast-kort for de som krever 4K og absolutt maks detalj- og effektnivå.

Andre interessante tall er at kun 2 prosent kjører Turing, 50 prosent på Pascal og resten på enda eldre GPU-plattformer.

Her bør det være mulig for selskapene å friste til oppgraderinger i langt kjappere tempo enn tidligere, men kortene er kanskje for dyre?

 

Kilde:
Wccftech

Annonse