Om det blir en fiasko eller ikke må vi vente for å finne ut av.
Om det blir en fiasko eller ikke må vi vente for å finne ut av.

Annonse


Utsetter lanseringen av Atari-konsollen – skal få oppgradert Ryzen-APU

Det begynner å bli en stund siden at Atari annonserte comebacket i markedet for spillkonsoller – annonseringen ble gjort i sommeren 2017 da selskapet i en e-post skrev at de har et mål om å lage noe som er tro mot arven til Atari samtidig som det appellerer til både nye og gamle Atari-tilhengere.

Gode og dårlige nyheter

Atari hadde tilsiktet en lansering i løpet av våren 2019, men nå kommer det beskjed om at konsollen utsettes til en gang senere dette året – og selv om skuffelsen er stor for mange så bør det være til trøst at forsinkelsen skyldes en oppgradering i maskinvaren.

For deg som er mer enn gjennomsnittet datakyndig så er nok dette spesielle nyheter, for utsettelsen begrunnes i at Atari heller velger å bruke en ny Ryzen-brikke med to kjerner og Vega-grafikk fremfor APU fra den eldre Bristol Ridge-serien som i utgangspunktet var ment å drive den retro-inspirerte konsollen som også er døpt Atari VCS.

Ytelsesøkning

Naturligvis gir denne oppgraderingen en solid økning i ytelse samtidig kombinert med at konsollen vil ha potensiale for å være mer stillegående og aktiv ved lavere temperaturer. I tillegg forteller de i annonseringen at den nye Ryzen-brikken blant annet vil ha støtte for ting som Ethernet og 4K-video med moderne HDCP.

Annonse
For mer informasjon som kan dette hentes fra Ataris Indiegogo-side hvor du kan forhåndsbestille konsollen med en kontrollpakke for 329 amerikanske dollar, tilsvarende rett i underkant av 3000 norske kroner. Maskinen vil være Linux-drevet og kommer med 100 klassiske Atari-spill forhåndsinstallert. Foruten dette lover Atari at de også skal hente moderne spilltitler til konsollen, og at VCS representerer en “fullverdig PC-opplevelse på TV”.

Nå har Atari avslørt alt om sin merkelige konsoll – kan forhåndsbestilles

Kilder:
Neowin
Indiegogo (Atari)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse