beautiful-cellphone-cute-761963
Apple er den eneste store aktøren som ikke anker den nye bestemmelsen.

Annonse


Google, Spotify, Pandora og Amazon går til krig etter kontroversiell strømme-avgjørelse

En ny kontroversiell avgjørelse av U.S Copyright Royalty Board, som går ut på å heve låtskriver-utbetalingene med 44 prosent, møter nå sterk motstand av en rekke store strømmegiganter.

Står sammen

Både Spotify, Google, Pandora og Amazon har nå slått seg sammen for å anke bestemmelsen, som – hvis den blir vedtatt – vil kreve at strømmetjenestene må betale låtskrivere og utgivere 15.1 prosent av alle inntekter, opp fra dagens 10.5 prosent.

– Hvis avgjørelsen blir stående skader den både musikk-rettighetshavere og opphavsrett-eiere. På bakgrunn av dette anker vi saken, sier Spotify, Google og Pandora i en felles uttalelse. 

Takker Apple

Variety har vært i kontakt med kilder som sier at Apple Music er den eneste store strømmetjenesten som ikke planlegger å anke avgjørelsen.

Annonse
Toppsjef i National Music Publishers’ Association, David Israelite, har tidligere uttalt at en eventuell anke ville være det samme som å «erklære krig» mot låtskriver-miljøet.
– Vi takker Apple Music for at de aksepterer CRB-avgjørelsen og for at de fortsetter å være en venn for låtskrivere, sier Israelite, som også legger til:

– Ingenting kan gjemme faktumet at disse store tech-mobberne ikke respekterer eller verdsetter låtskriverne som gjør forretningene deres mulig, sier Israelite og sikter til Google, Spotify, Pandora og Amazon.

Det gjenstår nå å se om bransjen tolker dette som et angrep. Det er uansett ikke første gang temaet er aktuelt. For noen år siden valgte for eksempel Taylor Swift å midlertidig fjerne musikken hennes fra Spotify, på bakgrunn av fordeling av inntekter.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse