Corning Willow Glass
Corning jobber med et bøyelig glass for fremtidige brettbare enheter.

Annonse


Er dette den virkelige grunnen til at Apple venter med sin brettbare?

Corning er glassprodusenten som forsyner Apple med Gorilla Glass for deres iPhone-modeller.

I et intervju med WIRED melder Corning at de nå jobber med en bøyelig utgave av glasset, som kan komme til markedet innen to år.

Sjefen i Corning, John Bayne, sier at utfordringen er å lage et material som er så tynt at det kan bøyes, uten at det påvirker holdbarheten.

– Utfordrer fysikkens lover

Selskapet skal ha gjort store fremskritt på området, noe som kan bety at Apples første foldbare/brettbare/bøyelige (hva det nå enn blir) enhet vil bestå av glass, i motsetning til plastikk, som både Galaxy Fold og Huawei Mate X benytter seg av.

Annonse
– Med en glassløsning utfordrer du virkelig fysikkens lover. For å få en veldig tett bøyelig radius må du lage den tynnere og tynnere, men den må også kunne overleve et fall og motstå skader, sier Bayne.

Corning produserer fra før sitt bøyelige Willow Glass. Dette glasset kan rulles sammen som et ark. Men produksjonsprosessen skal visstnok gjøre det umulig å bruke denne teknologien i en smarttelefon – det fordi man må dyppe dette glasset i en saltløsning. Det fungerer ikke med en mobilskjerm, som må bestå av veldig mange transistorer.

Den som venter på noe godt…

Kanskje venter Apple på at Corning skal ferdigstille teknologien før de hopper på trenden med brettbare enheter. Apple er ikke kjent for å hoppe på de nyeste trendene. Selskapet bruker som regel å vente litt til teknologien har modnet seg noe før de implementerer den.

Dersom Corning klarer å produsere et brukbart glass innen to år, kan det fortsatt stemme overens med ryktene om at Apple kommer med en brettbar enhet i 2020/2021.

 

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse