En Model 3-eier døde i en ulykke der bilen ble klemt fast under en trailer.
En Model 3-eier døde i en ulykke der bilen ble klemt fast under en trailer.

Annonse


Nå har myndigheter satt seg inn i denne Model 3-ulykken

Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter har satt i gang undersøkelser i forbindelse med en voldsom Tesla-ulykke der sjåføren mistet livet etter en kollisjon med en lastebil.

Både NHTSA og NTSB er involvert i granskningen, hvor førstnevnte har myndighet til å tvinge en tilbakekalling av biler dersom det kommer fram en defekt som fører med seg en risiko, mens NTSB står for sikkerhetsanbefalinger i trafikken og uttaler at en slik etterforskning kan ta mellom 12 og 24 måneder og at den endelige rapporten vil bli offentliggjort så fort den er ferdig utarbeidet.

Av rapportene har det hittil kommet frem at Model 3-en traff en semi-trailer og at den ble sittende fast under hvorpå taket på Teslaen ble revet med og den 50-år gamle Model 3-eieren ble erklært død på stedet. Det er fremdeles ikke lagt frem indikasjoner på hvorvidt autopilot var aktivert eller ikke.

Tesla har i en uttalelse gitt uttrykk for at de er veldig lei seg for det som har hendt, og at de har henvendt seg til myndighetene for å samarbeide.

Annonse
Det er neppe første gang myndighetene involveres i en slik sak for å utrede en potensiell fare i autopilot-funksjonaliteten, men særlig spesielt er det at denne situasjonen minner om en tilsvarende ulykke i 2016 der en Model S-eier traff en trailer. Teslaen hadde den gang autopilot aktivert, men under granskningen kom det frem at føreren til en grad hadde ignorert sikkerhetsmeldingene i bilen.

Kilde:
Engadget
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse