Vi gleder oss til å se de ekte bildene av bilen 7. mars.

Annonse


Lover 500 km rekkevidde – lades til 80 prosent på 30 minutter

Vision iV er navnet på Škodas nye konseptbil basert på MEB-plattformen til Volkswagengruppen.

Lader til 80 prosent på en halvtime

Bilen får sin verdenspremiere under Genève torsdag denne uken, og det skal bli ganske så spennende fordi produsenten har noen ganske imponerende tall å vise til – legg spesielt merke til rekkevidde og ladehastighet:

  • 500 km rekkevidde (WLTP-standarden)
  • 0 til 100 på 5,9 sekunder
  • Toppfart: 180 km/t
  • Batteri: 83 kWh – lades fra o til 80 prosent på 30 minutter
  • Dimensjoner: 4,666 mm lang, 1,926 mm bred og 1,613 mm høy

Vi kommer tilbake med mer informasjon når de foreligger, i mellomtiden kan du lese selskapets pressemelding i sin helhet under.

Annonse
Dette melder Škoda

Konseptbilen har en horisontal lysstripe som går langs den nye, vide og tildekte ŠKODA-grillen med vertikale inntak og krystallstrukturer som går helt fra den ene siden av fronten til den andre, og møter de nye Matrix LED-lyktene. Fra siden forsterkes det sportslige inntrykket med brede vinger og en kupe-liknende taklinje. Dørene har ingen dørhåndtak og åpnes med en liten berøring. De klassiske speilene er også byttet ut med kameraspeil som gir et 180-graders bilde som vises i bakspeilet.

Instrumentpanelet og midtkonsollen er delt opp i to seksjoner, og den store, «flytende» berøringsskjermen gir en ekstra dimensjon til interiøret. Dekorative sømmer og ambientebelysning fullfører bilens skarpe linjer og gir kabinen en helt unik karakter. Som i andre, nylige lanserte ŠKODA-modeller, finner vi også i VISION iV det praktiske og delikate soft-foam-materialet og krystallstrukturer. Setene er ultralette og har som andre elementer i bilen et flytende design. Setene er truket i ŠKODAs kjente Ultrasuede-materiale, et premium, miljøvennlig materiale.

Den nedre delen av instrumentpanelet har et nytt, spennende design med dekorative mønstre og bjørkefinér i matt finish. Tredekorasjonen strekker seg over hele dashbordet og gir en følelse av fri flyt av luft, og de opplyste dørhåndtakene er enda et eksempel på ŠKODA-designernes øye for detaljer. Det store glasstaket er også med på å forsterke den rommelige følelsen i kabinen.

Rattet i ŠKODA iV har også et helt nytt design, med kun to eiker og ŠKODA skrevet med store blokkbokstaver erstatter den kjente logoen. Knappene på rattet er nøye gjennomtenkt og designet slik at de både gir et visuelt løft, samtidig som de er enkle å bruke. Blant annet kan kjøremoduset styres av knapper på rattet, i tillegg til andre knapper som enkelt lar deg kontrollere bilen og til en hver tid sørge for maksimal kjørekomfort og sikkerhet.

To elektriske motorer

ŠKODA VISION iV drives av to elektriske motorer – én på hver av akslene, noe som gir bilen firehjulsdrift. De 306 kreftene fordeles etter behov på de fire hjulene, det gir en dynamisk og trygg kjøreopplevelse. 0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk, men også dynamisk og spennende bil som kan dekke de fleste behovene.

Gjennom bruken av lasere, radarsensorer og kameraer kan konseptbilen finne frem overalt. Ved hjelp av intelligent elektronikk fordeles kreftene sømløst til de firehjulene og sørger for optimalt veigrep til enhver tid, og effektiv distribusjon av de 306 hestekreftene. Når forholdene tillater det, kan VISION iV tidvis utføre autonom kjøring og parkere seg selv.

Infotainmentsystem fra øverste hylle.

Det siste innen infotainmentsystemer gir tilgang til ŠKODAs mange mobile online-tjenester, blant annet Infotainment Online og Care Connected. Om ønskelig, kan bilen mestre bevegelser og stemmekommandoer, samt at den også kan integrere frontpassasjerens smarttelefon i operativsystemet. Mobilen kan også brukes som en digital nøkkel for å låse bilen opp og igjen. Bilen kan også måle sjåførens hjerterytme for ekstra sikkerhet. Klasseledende Connectivity-egenskaper gir deg også muligheten til å kommunisere direkte med andre sjåfører, biler og infrastruktur.

VISION iV passer perfekt inn i det moderne samfunnet og fremtidens mobilitetsløsninger – med både en helelektrisk drivlinje og det nyeste og beste innen Connectivity og infotainmentløsninger. Når du setter deg inn i bilen tas du mot av e velkomsthilsen på den store berøringsskjermen, og en permanent 5G-tilkobling gir brukerne kontinuerlig tilgang til alle tilkoblingstjenestene, blant annet Online og Care Connect, Online Traffic, infotainment i nåtid, værmeldinger og parkeringsinformasjon.

 

Kilde:
Škoda pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse