Netflix taper månedlig 192 millioner dollar på folk som ikke ønsker å betale for eget abonnement.
Netflix taper månedlig 192 millioner dollar på folk som ikke ønsker å betale for eget abonnement.

Annonse


Så mye taper Netflix på at du bruker noen andres konto

I en undersøkelse som CordCutting har foretatt så kommer det fram at 1 av 5 personer snylter på andres strømmetjenester, enten det er Netflix, Hulu eller Amazon Video.

Bruker Netflix i 26 måneder uten å betale

Netflix er den soleklare “vinneren” når det gjelder lengst periode folk bruker tjenesten uten å betale selv, med hele 26 måneder sammenlignet med 16 måneder på Amazon Prime Video og elleve måneder for Hulu. Av Netflix-brukere er det 48 prosent som bruker foreldrenes innloggingsdetaljer, mens 14 prosent bruker søsknenes tilgang.

Poenget er at dette hoper seg opp til å bli svære kostnader når det fanges opp i riktig skala. Med en pris på 7,99 dollar i måneden tilsvarer dette en kostnadsbesparelse på over 207 dollar for hver bruker over en 26 måneder lang periode – og det summeres til at Netflix taper omkring 192 millioner dollar, eller litt over 1,6 milliarder norske kroner på månedsbasis.

For Hulu og Amazon Video er det henholdsvis 40 og 45 millioner dollar hver.

Annonse
Ville de ha betalt?

Et argument går i at de som snylter på denne måten ikke ville ha betalt for tjenestene til tross for at de ikke hadde hatt noen å bruke tjenesten til, men av de 1127 personene som ble spurt så var det flere som svarte at de hadde betalt for sin egen dersom noen andres konto ikke var så lett tilgjengelig.

I undersøkelsen er det tatt utgangspunkt i abonnementet som kun tillater filmtitting på én skjerm av gangen og som i teorien er myntet på én person og ikke en hel familie.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse