– Polestar 2 er den best designede elektriske bilen noensinne. Punktum, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath.

Annonse


Volvo har avduket sin første helelektriske bil

Volvos datterselskap Polestar har akkurat avduket sin første helelektriske bil, Polestar 2.

Norge blant de første

Bilen får firhjulstrekk, en rekkevidde opp mot 50 mil, har en batteripakke på 78 kWt og en motor på 408 hestekrefter. Bilen kan fort ende opp med å bli en real Tesla Model 3-utfordrer når den kommer til salgs, det tror i hvert fall Polestar selv.

Produksjonen av bilen vil settes i gang i februar neste år, og Norge er blant landene som kan få kloa i denne bilen først.

Polestar hevder at du med denne bilen vil kunne kjøre med langlys på hele tiden, takket være et nytt lyssystem. Hovedlyktene, som for øvrig er av typen LED, vil kunne blende lyset slik at opptil fem møtende biler ikke blir påvirket av lysene.

Annonse
Nøkkelen er i setet

Polestar 2 er nøkkelfri og vil kunne låses opp med en smarttelefon. Innebygde sensorer sørger i stedet for at det bare er å sette seg inn og sette i gang kjøreturen.

Og forresten; bilen kommer også med trådløs lading. Det betyr at du kan legge telefonen i fremre del av midtkonsollen – trådløs induktiv lading vil da sørge for å fylle opp batteriet på telefonen din.

Fra 390.000 kroner

Den store skjermen (11″) i dashbordet får, som vi har skrevet før, Googles Android-baserte grensesnitt. Det betyr at du får tilgang til Google Maps, Assistant og Play Store. Systemet vil imidlertid fungere med både iPhone og Android-enheter.

Startprisen på Polestar 2 er på 390.000 kroner, men for den dyreste må du ut med nesten 600.000 kroner. Dette er imidlertid prisene i Tyskland, så de norske prisene må vi nok regne med blir litt høyere.

Her kan du se avdukingen (spol frem til 27.02): 

Kilde:
Polestar

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse