Slik ser nye Windows ut
Windows Lite er ferdigutviklet nok til at en beta trolig slippes i løpet av sommeren.

Annonse


Slik ser nye Windows ut

Windows Lite er Microsofts nye OS som skal kjøre på alltid-på-maskiner som er svakere, men med bedre batterilevetid og ment for enklere arbeidsoppgaver.

Lite – mer enn bare en tynnklient

Selskapets strategi fremover er å dele Windows inn i lette og tunge OS; altså Lite og Windows 10. Lite skal visstnok også sikte seg inn mot brukere som trenger mer kraft, så det blir trolig et bredt spekter av maskiner å velge mellom, kanskje allerede på tampen av året.

Brad Sams har faktisk sett Windows Lite, men har ikke fått lov å ta skjermbilder av det, så han har laget en “mockup” basert på hva han har sett så langt. Bildet av OS er mer eller mindre identisk med hvordan det ser ut internt hos Microsoft nå, men det vil selvsagt bli finpusset i månedene fremover.

Vi regner å få høre mer om OS-et under Microsoft Build 6. mai.

Offensiv utrulling

Sams forventer at Microsoft starter å snakke om Lite allerede i løpet av sommeren, og håper å få det ut så kjapt som mulig (det er ikke sikkert det blir en offentlig beta-test i sommer, men det kan skje).

Annonse
Foreløpig kjører OS-et kun UWP (Universal Windows Platform) og PWA (Desktop Progressive Web)-apper, men de undersøker visstnok hvordan de kan få på plass støtte for Win32 også, men foreløpig er planen å holde installasjonsstørrelsen nede og ytelsen god.

Filutforskeren er å finne i Lite, det samme er multitaskingen du kjent med i Windows – ditto for innstillings-menyen.

Det blir spennende å se om de kan lykkes med Lite, da de bommet stygt med RT. I det minste er UWP-økosystemet langt mer robust nå enn i 2011.

 

Kilde:
Petri

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse