Det blir likevel ikke noe nytt hovedkvarter i New York City. Det bekrefter Amazon i en pressemelding.
Det blir likevel ikke noe nytt hovedkvarter i New York City. Det bekrefter Amazon i en pressemelding.

Annonse


Amazon skroter sine New York City-planer

Amazon er på flyttefot – selskapet skal bygge et nytt hovedkontorer, men de greier ikke å bestemme seg for hvor.

New York var lenge blant de heteste kandidatene, men Amazon kunngjorde i dag at de ikke vil bygge sitt nye hovedkvarter der, til tross for at  selskapet i fjor bestemte at 25.000 ansatte skulle flytte til byen.

Selskapet ha jobbet med New York-planene i over et år og var klar for å investere over 2,5 milliarder dollar for å realisere prosjektet. Etter et par telefonsamtaler torsdag, var planene skrotet.

Liten samarbeidsvilje

Imidlertid  vil Amazon gå videre med planen om å flytte 25.000 ansatte til Washington D.C. I tillegg vil 5.000 ansatte flyttes til Nashville, som skal bli en ny operasjonssentral.

Annonse


Amazon føler seg motarbeidet av politikere i byen, og ser ingen mulig løsning på utfordringene.

Selskapet har følgende å si om skrotingen av planene:

«Etter en nøye vurdering har vi bestemt oss for å ikke gå videre med planen om å bygge vårt hovedkvarter i Long Island City. For Amazons forpliktelse til å bygge et nytt hovedkvarter krever positive og samarbeidende forhold med staten og de lokale valgte personene der. Selv om undersøkelser viser at 70 prosent av New York-innbyggerne støtter planene våre og investeringene, er det en antall politikere som har gjort det klart at de vil motarbeide vår tilstedeværelse og vil ikke jobbe med oss for å bygge den type forhold som vi krever for å gå videre med prosjektet, som vi og mange andre, har sett for oss i Long Island City». 

 

Kilde:
CNN

 

Annonse


Annonse


Annonse