Nok er nok, ifølge Microsoft. Nå er det på tide å gi slipp på Internet Explorer.
Nok er nok, ifølge Microsoft. Nå er det på tide å gi slipp på Internet Explorer.

Annonse


Microsoft: – Internet Explorer kan ikke lenger regnes som en nettleser

Nesten fire år har gått siden Microsoft «tok livet av» Internet Explorer og erstattet nettleseren med Edge.

Mens de aller fleste har gått over til mer moderne nettlesere, som Google Chrome, Firefox og Edge, er det likevel mange som fortsatt bruker den aldrende nettleseren, blant annet enkelte bedrifter.

– En kompatibilitetsløsning

Men Internet Explorer kan ikke lenger kalles en nettleser, ifølge Microsofts globale sjef for cybersikkerhet, Chris Jackson. Det kan rett og slett være farlig å bruke IE i 2019.

I et blogginnlegg forklarer han hvorfor.

Annonse
– Det er en kompatibilitetsløsning. Vi støtter ikke nye webstandarder med denne nettleseren lenger, og selv om mange nettsider fortsatt fungerer fint, driver de fleste utviklerne ikke med testing for IE i dag. De tester heller på moderne nettlesere.

Jackson sier at det kan fungere fint å bruke IE for enkelte Enterprice-løsninger, men det frarådes på det sterkeste å bruke IE som hovednettleser.

Bedrifter henger etter

Problemet er at enkelte bedrifter jobber med gamle nettjenester og apper som var designet for Internet Explorer. Isteden for å oppdatere teknologien sin, bruker disse bedriftene kompatibilitetsmodus for Microsofts gamle nettleser.

I disse dager bygger Microsoft en Chromium-basert utgave av Edge-nettleseren. En testutgave ventes å bli tilgjengelig iløpet av de kommende ukene.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse