Microsoft skal visstnok skrote Edge til fordel for en helt ny nettleser.

Annonse


Microsoft gir opp Edge

Edge-nettleseren har ikke sett store brukerantall siden den debuterte som en erstatning for Internet Explorer i 2015 med introduksjonen av Windows 10. Det skal sies at nettleseren den gang ble laget fra bunnen av med en ny motor kalt EdgeHTML, men problemene i startfasen skremte bort brukere vekk fra en ellers ganske rask og sikker nettleser.

Overgang til Chromium

Nå melder Windows Central at Microsoft kaster inn håndkleet med EdgeHTML og tilhørende nettleser for en overgang til en helt ny nettleser på velkjente Chromium, som allerede er fundamentet til nettlesere som Google Chrome og Opera. Kodenavnet skal være Anaheim og Windows Central skriver at den nye nettleseren vil erstatte Edge som standard nettleser.

Man vet ikke enda hvorvidt Microsoft har planer om å bruke Edge-navnet på den nye nettleseren og om de kommer til å gjøre drastiske forandringer på brukergrensesnittet, men det ville vært en naturlig ting å gjøre endringer på dersom man ønsker å gjøre brukerne oppmerksomme på at nettleseren tilbyr en ny opplevelse.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Microsoft fatter en slik beslutning: da de i fjor avduket Edge for Android gjorde de det klart at applikasjonen var utviklet på Chrome sin Blink-motor, noe som for øvrig åpnet for muligheten til å inkludere ekstrafunksjoner som innebygget reklameblokkering og “fortsett-på-PC”-funksjon.

Annonse


Windows Central spekulerer i at vi kan se den nye nettleseren rundt april, men at vi vil høre noe fra Microsoft selv allerede i ukene som kommer.

Hvilken nettleser bruker du – skal du gi Microsoft sin nye en sjanse? 

Kilde:
Windows Central

Annonse