Jeff Bezos er verdens rikeste mann med en formue på 1.200 milliarder kroner.
Jeff Bezos er verdens rikeste mann med en formue på 1.200 milliarder kroner.

Annonse


Amazon-grunnleggeren hevder tabloidavis truer med å publisere nakenbilder

I et personlig blogginnlegg hevder Amazon-grunnlegger og verdens rikeste mann, Jeff Bezos, at avisa National Enquirer truer med å publisere private «intime bilder» av ham og hans nye kjæreste.

Offentliggjør e-poster

Bezos skriver at han går ut offentlig med denne saken fordi alternativet er å kapitulere for et forsøk på utpressing, noe han nekter å gjøre. Amazon-sjefen skriver videre at han er klar over den personlige kostnaden og ydmykelsen dette kan medføre.

Blogginnlegget avslører flere e-poster som angivelig skal være sendt fra National Enquirer. Disse, som er markert som «konfidensiell og ikke for distribusjon», truer med å publisere intime bilder av ham og hans nye kjæreste Lauren Sanches, dersom spesifikke krav ikke blir møtt.

Ville komme avisa i forkjøpet

Bakteppet for saken er både kuriøs og spesiell.

Annonse
For bare noen uker siden gikk Bezos offentlig ut og kunngjorde at han skulle skille seg fra sin daværende kone. I ettertid har det blitt spekulert i at dette var noe Bezos gjorde for å komme National Enquirer i forkjøpet. Avisa jobbet på dette tidspunktet med en sak om hans nye kjæreste, og publikasjonen hadde også skaffet til veie tekstmeldinger sendt mellom det nye paret.

Tror det er politisk motivert

I ettertid har Bezos engasjert sin sikkerhetsrådgiver, Gavin de Becker, for å finne ut hvem kilden til de lekkede tekstmeldingene er, og i tillegg finne ut om det har vært noe politisk motiv bak det hele. Spekulasjonene har vært mange, blant annet er forholdet mellom Donald Trump og National Enquirer et sentralt punkt i saken. Det er ingen hemmelighet at Trump ikke er Bezos’ største tilhenger. Trump har også et mildt sagt anstrengt forhold til Washington Post, som Bezos kjøpte opp i 2013 for 250 millioner dollar.

Truer med å publiserte svært private bilder

Bezos hevder at Nation Enquirer nå prøver å stanse etterforskningen mot dem, og at de bruker intime bilder som pressmiddel.

Verdens rikeste mann har selv beskrevet hvilke bilder dette gjelder. Her er to eksempler:

«En skjorteløs Mr. Bezos holder telefonen sin i venstre hånd, samtidig som han har på seg bryllupsringen. Han har på seg trangte sorte bukser eller shorts, og har en semi-erigert mannligdom som penetrerer glidelåsen».

«Ms. Sanchez har på seg en rød halskjole som avslører utringingen og et glimt av hennes nedre region».

Benekter politisk påvirkning

American Media, selskapet som eier National Enquirer, kaller Bezos’ påstander «ondskapsfulle».

«American Media avviser på det sterkeste enhver påstand om at rapporteringen ble diktert eller påvirket på noen som helst måte av eksterne krefter, politisk eller på noen annen måte. Eventuell videreformidling av disse falske, ondskapsfulle, spekulative og ubegrunnede påstander gjøres på ditt eget ansvar», skal selskapet ha skrevet til Bezos.

Jeff Bezos nekter å være gjenstand for utpressing.

«Hvis ikke engang noen i min posisjon kan stå opp mot denne formen for utpressing, hvor mange kan da gjøre det? Jeg ville ikke at mine personlige bilder skal bli publisert, men jeg vil heller ikke ta del i deres velkjente praksis rundt utpressing, politiske tjenester, politiske angrep og korrupsjon. Jeg foretrekker å stå opp, riste dette av meg og se hva det ender med», skriver Bezos i blogginnlegget.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse