Apple har satt ned foten: apper får ikke lenger lov å filme det du gjør
Expedia var en av appene som brøt Apples retningslinjer ved å spionere på brukerne sine uten samtykke.

Annonse


Apple har satt ned foten: apper får ikke lenger lov å filme det du gjør

I går kunne vi melde at Apple hadde tillatt apper med avtaler med Glassbox, et selskap som analyserer bruken din av apper ved å ta opp skjermbilder og video av det du gjør. Det verste: Air Canada-appen sensurerte ikke pass- og kredittkortnummer.

Over og ut

Dagen etter nyheten sprakk har Apple heldigvis satt foten ned og sagt at dette ikke er greit.

Hvorfor de lot de gjøre dette i det hele tatt er usikkert, da de må ha vært klar over det, men dette har nok vært såpass dårlig PR for et selskap som hevder at “det du gjør på din iPhone, forblir på din iPhone”, at de måtte handle brennkvikt.

Vi kontaktet Expedias PR-avdeling for Norge i går, men hørte aldri tilbake. Uansett må de, og de andre som nyttegjorde teknologien, finne andre måter å analysere sine kunder på fra nå av på iOS.

Annonse


Dette forklarer Apple

“Å beskytte brukerens personvern er helt avgjørende i Apples økosystem. Retningslinjene våre for App Store krever at apper eksplisitt spør om brukerens samtykke og gir en klar visuell indikasjon når du registrerer, logger eller på annen måte registrerer brukeraktivitet.”

“Vi har varslet utviklerne som bryter disse strenge personvernvilkårene og retningslinjene, og vil omgående treffe tiltak”, forklarer Apple til TechCrunch i en epost.

 

Kilde:
TechCrunch