SISTE NYTT: USA planlegger å sikte Huawei for kriminalitet
Huawei gjør det godt internasjonalt, men nektes innpass i det amerikanske markedet der håpefulle kunder må handle fra butikker som eBay.

Annonse


GSMA vurderer krisemøte om Huawei

Norges justisminister Tor Mikkel Wara har uttrykt bekymring rundt kinesiske Huaweis deltakelse i utbyggingen av det norske 5G-nettet.

Wara utelukker ikke at Huawei kan ende opp med å bli utestengt fra nettet. EU vurderer også å forby utstyr fra teknologigiganten.

Tysk telecomgigant bekymret

Reuters melder nå at telecom-organisasjonen GSMA vurderer å avholde et krisemøte for å diskutere eventuelle tiltak dersom bransjen bestemmer seg for å gjennomføre forbudet.

GSMA hever at en eventuell utestenging av Huawei kan forsinke utbyggingen av 5G-nettet med flere år.

Annonse
Tyskland største telecomselskap, Deutsche Telekom, tror at å fjerne Huawei-utstyr fra sine eksisterende nettverk, vil kunne føre til at utbyggingen tar to eller tre år ekstra.

Huawei svarer på spionanklager – nå gjør de noe helt uventet i Norge

Krisemøte under MWC

GSMA skal nå ifølge en talsperson i organisasjonen ha tatt kontakt med organisasjonens medlemmer for å diskutere et eventuelt krisemøte.

Ifølge Reuters vil møtet avholdes i Barcelona senere i februar, trolig under Mobile World Congress.

Flere land, blant annet USA og Australia, har allerede fratatt Huawei muligheten til å bygge neste generasjons mobilnettverk. Årsaken er frykt for at selskapet skal implementere bakdører som åpner opp for spionasje på vegne av kinesiske myndigheter.

Toppsjefen møtte pressen

I januar valgte Huaweis toppsjef Ren Zhengfei å gjøre noe han sjeldent gjør: snakke med pressen. I et forsøk på å roe situasjonen rundt selskapet, benektet toppsjefen for at Huawei er en trussel mot sikkerheten til brukere og myndigheter.

– Jeg elsker landet mitt. Jeg støtter Kommunistpartiet. Men jeg vil ikke gjøre noe for å skade verden, sa Zhengfei til en gruppe internasjonale journalister.

Han påpekte at Huawei ikke er et offentlig selskap og at det ville være uproblematisk å nedskalere virksomheten i enkelte markeder.

– Så lenge vi kan overleve og lønne våre ansatte, er det en fremtid for oss, skal Zhengfeim ha sagt.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse