Håkon Lofthus fortalte dessuten at ingen i Telia vil ringe deg for å oppfordre om å bruke mindre data, tolk det slik du vil.
Håkon Lofthus fortalte dessuten at ingen i Telia vil ringe deg for å oppfordre om å bruke mindre data, tolk det slik du vil.

Annonse


Det er en stor hake med Telia X

I dag har Telia presentert et nytt abonnement som for første gang introduserer fri databruk til deres kunder. Abonnementet gir uendelig bruk av data og heter Telia X, men har en begrensning som du bør gjøre deg kjent med.

En begrensning likevel?

På nettsiden deres skryter de av ubegrenset tilgang til en hel verden av underholdning likegyldig av hvor du befinner deg, samt bekymringsfri surfing på 4G-nettet deres og personlig service, alt til en pris på 579 kroner per måned.

Under presentasjonen forteller Håkon Lofthus i Telia at det er snakk om ordentlig fri bruk, men det går også fram en viktig detalj i at hastigheten etter 40GB brukte senkes til 3 Mbit/s.

I brosjyrene deres går det frem at estimert hastighet før begrensningen er 220 Mbit/s ned og 35 Mbit/s opp, hvorpå Telia skriver at nedgangen ikke vil utgjøre noe særlig stor forskjell i praksis.

Annonse


Telia tilbyr nå sin første datapakke med uendelig mengde, men begrensninger kommer likevel i form av redusert hastighet og begrensning i utlandet.
Telia tilbyr nå sin første datapakke med uendelig mengde, men begrensninger kommer likevel i form av redusert hastighet og begrensning i utlandet. (Ill.: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Også utenlands-begrensning

Dersom du vil forbi denne hastighetsbegrensningen må du ut med en såkalt databoost som kan koste mellom 19 og 99 kroner for fri bruk og maks hastighet mellom én og 12 timer. For bruk i utlandet trenger du ikke bekymre deg over surfingen med mindre du bikker 22 GB, hvor det settes av enda en begrensning.

Til sammenligning er Telia X 80 kroner dyrere enn konkurrenten Chili Fri Data som til 499 som også tilbyr ubegrenset data. Ellers finnes alternativer hos flere operatører, deriblant Komplett med MegaFlex og 40GB data til 599 kroner, og Telenor Fleksi med 60GB data til 799 kroner.

Chili ringer kunder som bruker for mye «ubegrenset» data

 

Kilde:
Telia

Annonse