Denne appen skal avsløre gjeldsslavene i Kina
Kina vil gjøre det mer skamfullt å ikke betale gjeld.

Annonse


Denne kinesiske app-funksjonen skal avsløre gjeldsslavene

Kina har i lange tider hatt planer om å innføre et slags sosial kreditt-system som gir innbyggerne en score basert på sin relasjon til offentlige institusjoner. Er man dårlig tilbake å betale regninger for eksempel, vil poengsummen reflektere dette og kunne potensielt begrense en persons muligheter ellers i samfunnet.

Planen har vært å implementere et slik system innen 2020, og selv om et slikt system skulle vise seg å bli en realitet en gang, vil det trolig være stor forskjell på hvordan ulike provinser håndhever dette.

Implementeres i WeChat

I Hebei-provinsen i Nord-Kina kan vi imidlertid få en liten smakebit på hva som kan være skummelt med et slikt system. I denne provinsen har de allerede begynt å teste noe nytt i WeChat-appen.

Som et ledd i å få innbyggerne til å være gode borgere, innfører de nå en funksjon som gir oversikt over personer som har gjeld. Det skriver China Daily. 

Annonse


Funksjonen kalles noe sånt som «et kart for gjeldsslaver», og viser hvem som skylder penger innenfor en radius på 500 meter.

Gir innbyggerne et verktøy for å «sladre»

Målet er å gjøre det enda mer skamfullt å ha gjeld, og på denne måten motivere folk til å betale for seg.

«Det er en del av vårt arbeid for å forsterke lovene og konstruere et sosialt troverdig miljø», heter det i en uttalelse fra en kinesisk talsperson, ifølge China Daily.

Appen vil også vise detaljert informasjon om personene som har gjeld, inkludert navn, personnummer og hvorfor de står oppført i appen.

 

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse