Hvis du har en skjerm som i utgangspunktet ikke var G-Sync-støttet så kan det hende du opplever problematikk, men dette skal kunne fikses med noen enkle steg.

Annonse


Så enkelt fikser du flimring på G-Sync/FreeSync-skjermen din

Det har vært mye G-Sync-relatert i søkelyset etter at Nvidia annonserte G-Sync-støtte til en del skjermer som i utgangspunktet ikke har maskinvarestøtte til det.

Bruk CRU for flimmerfri opplevelse

I går skrev vi at Nvidia har lansert driveroppdateringen som introduserte den nye funksjonen i lag med andre nyheter, men mange kan oppleve flimring eksempelvis når antall bilder i sekundet dropper under et bestemt nivå (for mange i intervallet 48-100Hz).

Heldigvis ser det ut til å være en relativt enkel måte å få bukt med dette problemet på, i hovedsak dreier det seg om å utvide intervallet til å gjelde for en lavere frekvens.

Første sted er å laste ned CRU (Custom Resolution Utility) gjennom denne linken, og følge stegene under i bildet. Dersom det ikke er lagt til Freesync Range så må du legge det til selv. Rediger også intervallet til å gjelde helt ned til den laveste mulige frekvensen og start maskinen på nytt.

Annonse


Når dette er sagt så kan du også bruke Nvidia sitt eget verktøy for å teste om Freesync fungerer på oppsettet ditt, testen finner du på denne linken.

Kilde:
Reddit