Ifølge rapporten til Mac Otakara skal Apple lansere en ny iPod Touch.

Annonse


– iPhone får USB C i år

Hvis ryktene er sanne så får iPod Touch-serien en nykommer om ikke altfor lenge: Apple jobber ifølge flere kilder med det som blir syvende generasjon av iPod Touch som opp gjennom årene er blitt elsket av mange.

Nye funksjoner er ikke nevnt

Det er i hovedsak det japanske nettstedet Mac Otakara som sprekker nyheten med utgangspunkt i at flere leverandører under årets CES-arrangement har fortalt at en syvendegenerasjons enhet kan ta over for sjettegenerasjon iPod Touch, som fikk sin introduksjon i sommeren 2015 med A8-brikke, kamera på 8MP og seks farger å velge mellom, blant annet.

I juli 2017 valgte Apple dessuten å justere litt på disse ved å endre lagringsalternativene til en med 32GB og en med 128GB samt nye priser. I dag koster iPod Touch 6. generasjon med 32GB lagringsplass 2190 kroner, mens alternativet med 128GB koster 3290 kroner.

Hverken nye funksjoner eller omtrentlig lanseringsdato er nevnt av kildene, men det kan spekuleres i om ikke selskapet ser sitt snitt til å oppgradere den med et bedre kamera og en raskere og mer moderne prosessor.

Apple har vært ganske tilbakeholdne med planene sine for iPod-rekken de siste par årene: i 2017 endte de salget både iPod Shuffle og iPod Nano så det er ikke uten grunn mange tenker at iPod Touch synger på siste vers. Heller ikke er det utenkelig at Apple har lagt vekk disse planene sine som følge av at forbrukerne har hatt en tendens til å skifte til iPad og iPhone i større grad.

Annonse


USB-C til iPhone

Når det gjelder iPhone så er det også rykter på denne fronten: i den samme rapporten som spekulerer i ny iPod Touch som nevnt ovenfor er det prat om at neste iPhone som lanseres i 2019 potensielt kommer med USB-C-port.

MacRumors siterer rapporten på at Apple ennå ikke er i det stadiet hvor de faktisk må ha fattet en beslutning til å skrote Lightning, men at dette ser ut til å kunne bli tilfellet. Ryktet støttes dessuten oppunder av flere kilder som de siste månedene har vært samstemte på dette, så vi ser på det som en stor sannsynlighet at USB-C blir å finne på nye iPhone-modeller.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse