Tidal har siden i fjor høst vært under etterforskning av Økokrim for antatt manipulering av avspillinger.

Annonse


Tidal til ITavisen: – Vi er hverken mistenkte eller siktet

Ifølge Dagens Næringsliv har Økokrim hatt en pågående etterforskning for å avdekke eventuelt bedrageri Tidal siden i fjor høst, på grunn av mistanke om feilaktige opplysninger om antall avspillinger og totalt antall abonnerende kunder.

Oppdatert, 20:38:

Ifølge Daniel Barhom fra Tidals PR-selskap, Geelmuyden Kiese, stemmer det ikke at Tidal etterforskes:

«Det medfører ikke riktighet at Økokrim etterforsker Tidal slik ITavisen opprinnelig skrev i tittelen i saken. Økokrim etterforsker den såkalte Tidal-saken».

Annonse


Oppdatert, 18:48:

Til ITavisen melder Tidals PR-selskap, Geelmuyden Kiese og sist advokatbyrået følgende:

Geelmuyden Kiese viser til følgende sitat fra Tidals advokat, Fredrik Berg:

«Tidal er ikke mistenkt eller siktet i saken. Vi er i dialog med Økokrim. Det ville ikke være riktig å dele denne informasjonen med pressen».

Dette melder Økokim

ØKOKRIM kan nå bekrefte at vi etterforsker fire anmeldelser mot Tidal Music AS.

ØKOKRIM mottok i fjor anmeldelser fra Tono SA, Artistorganisasjonen Gramart, Fono og Musikernes fellesorganisasjon mot Tidal Music AS.

– Det er gjennom medieomtale gjort kjent at anmeldelsene gjelder strømmetjenesten Tidal og en mistanke om at noen skal ha manipulert antall avspillinger av enkelte sanger. ØKOKRIM har iverksatt etterforsking for å få bekreftet eller avkreftet mistanken om manipulasjon, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik i ØKOKRIM.

Manipulasjon av data er regulert i straffeloven § 371-372.

– ØKOKRIM vil ikke kommentere eller bekrefte detaljer i etterforskingen. Dette både av hensyn til etterforskningen og de involverte i saken, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik i ØKOKRIM.

Kilde:
Økokim

Falske avspillinger

I mai 2018 sprakk nyheten om at 320 millioner avspillinger på albumer tilhørende Kanye West og Beyoncé var falske, noe som har hatt tilsvarende effekt på utbetaling av royalties dersom påstanden stemmer.

Etterforskningen ble satt i gang etter at Tidal Music AS ble anmeldt ved fire tilfeller – kort tid etter at DN skrev at lyttertallene i musikktjenesten var manipulert. Mistankene går ut på at noen har manipulert antall avspillinger av enkelte sanger – i denne forbindelse har Økokrim satt i gang etterforskning for å bekrefte eller avkrefte påstanden, ifølge Elisabeth Harbo-Lervik i Økokrim.

– Ikke mistenkt

I en uttalelse forteller en representant for selskapet at Tidal ikke er mistenkt i etterforskningen, og bedyrer atter en gang sin uskyld. Talspersonen forteller at selskapet fremdeles er i dialog med Økokrim, og påstår samtidig DN lener seg på feilaktig informasjon til å sverte selskapets omdømme.

DN på sin side mener at de gjentatte ganger har etterspurt svar på helt konkrete spørsmål hvor de ikke har fått noen svar, til hele bransjens forundring. Featureredaktør i DN skriver at de er spent på om Økokrim får flere svar fra Tidal enn de gjør.

Annonse


Annonse


Annonse