Lovot skal gjøre livet ditt mer kjærlighetsfylt med sine bevegelser og behov for oppmerksomhet.

Annonse


Denne svindyre lille roboten har én oppgave i hjemmet ditt

Det første du tenker på når du hører Consumer Electronics Show er nok ikke søte små roboter som følger deg rundt, men midt under all prosessor-, mobil- og datapraten så er det nettopp en slik robot som vekker utrolig mye oppmerksomhet.

Krever omtanke

Robotselskapet Groove X har laget en liten robot kalt Lovot, og dens eneste oppgave er å gjøre deg glad. Oppstartselskapet forteller at Lovot er utviklet til å kreve omtanke fra eieren sin: den løfter opp armene sine for å indikere at den vil bli plukket opp og følger deg rundt på hjulene sine når den føler for. Om du koser nok med den så faller den i søvn, forteller Groove X.

https://www.youtube.com/watch?v=gWMMdJb_5mI

Avansert, dyr teknologi

Lovot skal visstnok ha blitt satt sammen av veldig avansert teknologi: under det myke stoffet er det en rekke trykkfølsomme sensorer som gjør at den reagerer på berøring, samt dybdesensor under hjulene for å hjelpe den med navigering rundt huset ditt. På hodet sitt har den et kamera som kan ta bilder, samt mikrofon og termografisk kamera.

Annonse


Om du fikk lyst på en Lovot er det bare å begynne sparing av hver eneste krone du kommer over: når den i 2020 blir tilgjengelig utenfor Japan, kommer den med en prislapp på nesten 50 000 kroner.

Kilde:
TechRadar