Om du ønsker å fortsette spillingen i 2019 så må du oppgradere til Windows 7 eller nyere.

Annonse


Steam fungerer ikke lenger på Windows XP og Vista

Tidligere i år annonserte Valve at de dropper Steam-støtte for både Windows XP og Vista fra og med 1. januar 2019. Om du nå vil fortsette å spille Steam-spill så må du derfor belage deg på å oppgradere maskinen din til nyere programvare.

Ender støtten

Steam har besluttet å ende støtten som følge av et stadig synkende antall brukere på disse operativsystemene, der XP og Vista-brukere sammenlagt utgjør under én prosent av brukerne på plattformen. Dessuten er beslutningen argumentert i enkelte nye Steam-funksjoner er avhengige av en spesifikk versjon av Google Chrome som XP- og Vista-brukere må se langt etter.

Hittil i år har brukerne på de gamle operativsystemene hatt mulighet til å bruke plattformen i noe begrenset grad, der det har vært mulig å spille spill men ikke å bruke enkelte tjenester og funksjoner, deriblant Steam Chat.

Avast gjør det samme

Det er ikke første gang XP- og Vista-brukere i nyere tid opplever å miste tilgang til programmer og tjenester som følge av at systemene i høy grad er utdaterte: tidligere i 2018 meldte nemlig antivirustilbyderen Avast at de slutter å oppdatere programvaren sin for de to gamle operativsystemene, også dette trer i kraft fra og med idag.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse