Dette bildet lover godt for USB-C-fans.
Dette bildet lover godt for USB-C-fans.

Annonse


Microsoft-patent avslører magnetisk USB-C-port

USB-C har mange fordeler, blant annet mye raskere dataoverføring, og samtidig lading av enheter. Det er den nye standarden teknologiselskaper skal, og bør, gå over til så fort som mulig.

Litt sånn som MagSafe?

Microsoft har, for å si det forsiktig, vært trege i denne sammenheng. Selskapet har ikke gått «all in» på USB-C frem til nå, men et nylig oppdaget patent fra selskapet hinter om at det kan være i ferd med å endre seg.

Patentet beskriver en teknologi som kombinerer magnetisme og USB-C. Det er lett å trekke paralleller til Apples MagSafe-teknologi, som gjør noe av det samme (men har ikke USB-C).

Kan dette bety at MagSafe kommer tilbake?

Annonse


Støtter også vanlig USB-C

Magnet-mekanismen vil gjøre det enkelt å koble til ladeporten – og samtidig holde den trygt på plass. Du trenger trolig ikke være redd for å forårsake brudd i ledningen fordi du snubler i den – en egenskap vi liker svært godt med magnetisme.

Ifølge patentet vil den magnetiske porten også støtte ordinære USB-C-kabler. Altså kan det tyde på at vi får det beste fra to verdener.

Patentsøknaden ble sendt inn i 2017, men godkjent i 2018. Dermed er det lov å håpe at Microsoft for alvor vil omfavne USB-C i sine neste Surface-produkter.

 

Kilde:
Neowin

 

Annonse


Annonse


Annonse