Apple har fått salgsforbud: iPhone 7 og 8 bannlyst i Tyskland
Apple får ikke lov å selge iPhone 7 og 8 i Tyskland for øyeblikket. Xs og Xr er ikke berørte.

Annonse


Nå er det alvorlig for Apple: iPhone 7 og 8-salgsforbud i Tyskland

Qualcomm har halet i land nok en seier etter at de først klarte å bannlyse en rekke iPhone-modeller i salg et par dager i Kina. Den gang var årsaken en animasjonstype Qualcomm visstnok har patent på.

Oppdatert, 18:12:

Det begynner å bli alvorlig for Apple

Apple har anket dommen i Tyskland, noe som automatisk medførte at salget av de to modellene stoppes inntil ankeprosessen er gjennomført.

Annonse


Saken er at Qualcomm har fått medhold av en dommer i Tyskland at Intel og Apples brikker i kombinasjon bryter med en av deres patenter. Mer om dette senere.

Det kan ta flere dager før modellene kommer tilbake i salg, 1) grunnet jule-avviklingen 2) fordi Qualcomm først må hoste opp 765 millioner dollar for å opprettholde forføyningen.

Qualcomm har klart å bannlyse en rekke iPhone-modeller i Kina

Dette fikk Qualcomm gjennom

Saken er at Qualcomm håper å bannlyse iPhone-modeller med Intel-brikker. En dommer i Tyskland dømte derfor at en kombinasjon av brikker fra Intel og Apple-leverandør Qorvo, bryter en av Qualcomms patenter. Akkurat dette patentet sparer strøm for mobilen når den sender og mottar informasjon trådløst.

Apples aksjer er akkurat nå ned litt over 1,4 prosentpoeng.

Dette sier Apple

“Alle iPhone-modeller er fortsatt tilgjengelige for kunder gjennom operatører og forhandlere på 4300 steder i hele Tyskland. Under ankeprosessen vil iPhone 7 og iPhone 8-modellene ikke være tilgjengelig hos Apples 15 butikker i Tyskland. iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR vil forbli tilgjengelig i alle butikkene våre.”

Merk altså at bannlysingen kun gjelder Apples egne butikker i landet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse